Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Hrvatsko-turska suradnja: Turci žele kupiti ACI i Croatiju Airlines

Naslovnica
Foto: VL
1/2
28.04.2016.
u 00:01

Spremni uložiti i puno više od 200 milijuna eura ako im se omogući sudjelovati u privatizaciji prehrambene industrije

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan u Hrvatsku je donio 200 milijuna eura za investicije, a kako se moglo saznati na hrvatsko-turskom forumu održanom u Zagrebu, Turci su spremni u Hrvatsku donijeti i puno više novca ako ih se pripusti u državne tvrtke tijekom procesa privatizacije. Poznato je da jedna od najvećih turskih grupacija Doğuş grupa želi kupiti državni lanac nautičkih marina ACI, ali Turci su, uvjeravaju nas izvori, raspoloženi za privatizaciju još nekoliko kompanija iz turističkog sektora, a nagađa se i da još uvijek postoji interes za Croatia Airlines, kao i za ulazak u prehrambenu industriju i infrastrukturu.

Erdoğan je, osim političke potpore za ulazak u EU, u Zagreb došao i dogovoriti jaču suradnju u gospodarskom smislu, a u delegaciji je doveo čak šest ministara i 150 gospodarstvenika. Poslao je četiri jake gospodarske poruke: da je spreman na velika ulaganja u Hrvatskoj, da treba utrostručiti robnu razmjenu u idućih pet godina, da Turci žele jače sudjelovati u privatizaciji te je političarima savjetovao da birokraciju moraju sasjeći ili zaobići ako žele ostati zapamćeni kao uspješni.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Analiza – Što je za Hrvatsko ratno zrakoplovstvo bolje: F-16, Gripen ili FA-50

>>Orešković će ipak uvesti porez na nekretnine od 2020.

>>Rješenje? Zemlju bi od zatopljenja štitio 'suncobran' od 16 bilijuna nanorobota

>>Časnik i kadet stradali od TNT-a na vježbi kraj Karlovca

>>Davor Šuker: Pitajte premijera kad će napraviti stadion

>>Mirko Miočić o vijesti da je preminuo: Šokirao sam se!

Foto: VLm

Komentara 90

DU
Deleted user
22:11 27.04.2016.

turci I ove hotele I marine sto su vec kupili po dalmaciji u njima zaposljvaju samo turke I muslimane. ako ne vjerujete provjerite, mnogi turci koji tamo rade ni radne dozvole nemaju. pa kad su kupili onaj hotel libertas u dubrovniku I kad su ga poceli renovirati dovodili su turske kompanije da na crno rade.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
22:29 27.04.2016.

Možda je na prodaju i katedrala sa biskupom, šta doživismo jadni li smo.....

DU
Deleted user
21:50 27.04.2016.

200 milijuna eura? Pa to može pokupovati Bandić sa proračunom grada Zagreba koji je milijardu eura godišnje pa će bar ostati naše. Što radite ljudi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije