Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U TIJEKU DISCIPLINSKI POSTUPAK

Hrvatski policajac (21) udaljen iz službe radi poziva za mobilizaciju u Vojsku Srbije: 'Nije obavijestio nadređenog'

Djelatnik policije
Miranda Cikotic/PIXSELL
09.01.2023.
u 17:40

Za sada je nepoznato je li ovo jedini takav slučaj posebno jer se mogu čuti informacije kako je još 15-ak policajaca srpske nacionalnosti, koji imaju dvojno državljanstvo, dobilo poziv za regrutaciju u Vojsku Srbije

Mladi hrvatski policajac M.Č. (21) rješenjem PU vukovarsko-srijemske od 7. studenoga prošle godine udaljen je iz službe do okončanja disciplinskog postupka koji je u tijeku. Razlog tome je što je preuzeo poziv Vojske Srbije da se pozvan na regrutaciju i mobilizaciju. M.Č. je srpske nacionalnosti i ima dvojno državljanstvo.

Iz PU navode kako je na ovakav način mladi policajac teško naštetio interesima službe i njenom ugledu te da je udaljenje iz službe bilo nužno radi preuzimanja poziva za upis u vojnu evidenciju Republike Srbije i to bez da je o tome obavijestio svog neposredno nadređenog rukovoditelja.

Za sada je nepoznato je li ovo jedini takav slučaj posebno jer se mogu čuti informacije kako je još 15-ak policajaca srpske nacionalnosti, koji imaju dvojno državljanstvo, dobilo poziv za regrutaciju u Vojsku Srbije.

>> VIDEO Vozači satima čekali na graničnom prijelazu: 'Hrvati misle da su bogovi jer su u Schengenu'

Komentara 151

BE
Berri
17:46 09.01.2023.

Kako to da oni koji imaju dvojno državljanstvo rade u hrvatskoj policiji? Kako se obavljaju sigurnosne provjere? Netko je tog lika primio u policiju! To su ozbiljni sigurnosni propusti.

BE
Berri
17:45 09.01.2023.

Ha, ha...nije problem taj policajac, nego oni koji ne obavljaju sigurnosne provjere za prijem u hrvatsku policiju.

Avatar argus100
argus100
17:51 09.01.2023.

Zvuči bizarno ali,,,, ima i jos bolje. Trenutno ne znam za konkretno ali,,,,bilo je i policajaca koji bi na posao dolazili iz Srbije, odradili smjenu pa opet nazad, u Srbiju. U kojoj zemlji to još postoji, pogotovo s povijesnom pozadinom međusobnih odnosa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije