Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠA VIDLJIVOST

Vozač u Virovitici na zebri naletio na dvoje školaraca, prebačeni su u bolnicu

Foto: Google Maps
1/2
09.01.2023.
u 16:41

Nesreća se dogodila na državnoj cesti D2, u vrlo frekventnoj Strossmayerovoj ulici nešto prije 7 sati u vrijeme smanjene vidljivosti i na mokrom kolniku

Dvoje školaraca ozlijeđeno je u prometnoj nesreći u Virovitici kada je na njih u ponedjeljak ujutro na obilježenom pješačkom prijelazu naletio 72-godišnji vozač kombija. Dječaci su prevezeni u Općinu bolnicu Virovitica gdje su kod 14-godišnjaka utvrđene teže ozlijede (prijelom ključne kosti i ozljeda glave), a kod 12-godišnjaka lakše.

Nesreća se dogodila na državnoj cesti D2, u vrlo frekventnoj Strossmayerovoj ulici nešto prije 7 sati u vrijeme smanjene vidljivosti i na mokrom kolniku.

Iz Policijske uprave virovitičko-podravske, koja još nije objavila rezultate očevida, vozače i na pješake pozvali su na oprez.

„Pozivamo vozače da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima na cesti, a prilikom približavanja pješačkim prijelazima povećaju oprez, kako bi se mogli pravovremeno zaustaviti u slučaju stupanja pješaka na kolnik. Pješake pozivamo da obavezno provjere mogu li cestu prijeći na siguran način te da koriste svjetliju odjeću ili reflektirajućih dijelova odjeće u uvjetima smanjene vidljivosti“, poručili su iz policije.

U povodu nesreće prvog dana škole u drugom polugodištu oglasio se u virovitički gradonačelnik Ivica Kirin. „Planiramo ukinuti pješački prijelaz koji se nalazi na križanju triju ulica i pomaknuti ga prema mostu kako bi pješaci bili što vidljiviji. Ali prometne nesreće se neće riješiti ako ne bude dovoljno pažnje svih sudionika u prometu“, rekao je Ivica Kirin.

VIDEO: Konzumiranje previše soli može oslabiti imunitet, tvrdi novo istraživanje

 

Komentara 3

Avatar HajdukLika
HajdukLika
11:54 09.01.2023.

Školaraca? Čiji je to jezik? Pa valjda učenika!

DM
drazen.muhvic
11:22 09.01.2023.

U 8 ujutro bio mrak? U kojoj državi po našem vremenu?

Avatar Nlnja
Nlnja
11:05 09.01.2023.

Interesantno, i adezeovka Gabi je pregazila dijete ispred škole, bez važeće vozačke dozvole, pa je dobila kaznu od 500 kuna i zadržala ministarsku fotelju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije