Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boris Lalovac

Hrvatska u krizi izgubila 100.000 radnih mjesta i gotovo cijeli jedan proračun

Boris Lalovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
28.04.2014.
u 11:47

Koju god mjeru pokušate uvesti, bit će nezadovoljnih, rekao je Lalovac

Hrvatska je u krizi izgubila više od 100 tisuća radnih mjesta i gotovo cijeli jedan proračun, istaknuo je u emisiji Hrvatskog radija "Poslovni tjedan" zamjenik ministra financija Boris Lalovac.

Potvrdio je da će u sklopu Vladinih mjera oporezivati i na kamate na štednju, te da će porezna olakšica iznositi do 12 tisuća kuna. Rekao je kako je bilo nužno da se deficit smanjuje i na prihodovnoj i na rashodovnoj strani.

Koju god mjeru pokušate uvesti, bit će nezadovoljnih. To je sasvim jasno, zato što predugo kriza traje, ljudi su nervozni, nemaju posla, depresija je jedna u cjelokupnom društvu i kod poduzetnika i kod potrošača, rekao je zamjenik ministra financija.

Kad počnemo provoditi bilo koju mjeru, počinju pritisci i to se analizira i zaustavlja. Mi o ZOR-u govorimo godinu i nešto, a za to smo vrijeme mogli imati barem malo promjenjeno tržište rada, što bi sigurno pomoglo i poslodavcima i državi da imamo više radnih mjesta i novaca u državnom proračunu. A vidimo da svima nedostaju sredstva, izjavio je pak Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca.

>> Tko bi i koliko plaćao porez na kamate na štednju?

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Melankolija
Melankolija
12:15 28.04.2014.

Mnogi su vec 2008 upozoravali i objasnjavali moguce poslijedice po ekonomiju drzave i standard gradjana a da se nista nije ucinilo. Sad poslije gotovo sedam godina stvari izgledaju jos gore. Ako su "uhljebljeni", kriminalni i Crkva, sprijecavali reforme i promjene,e, trebali ste to reci i otici sa vlasti. Nije narod glup, ali i Vama treba hrabrosti.

EM
ex man
14:38 28.04.2014.

pametnjakoviću, prestani nam govoriti ono što već znamo i pokreni gospodarstvo ako znaš, ako neznaš podnesi ostavku!

Avatar Florida_manatee
Florida_manatee
13:47 28.04.2014.

Slinic i co. sigurno nikad nisu culi za Lafferovu krivulju ili se nadaju da narod nikad nije cuo ili je narod jednostavno letargican i glup pa im je svejedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije