Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVSKA

Hrvatska pokreće novi model stambenog zbrinjavanja, s gradovima će graditi zgrade

Novska
Foto: Danijel Prerad
1/6
03.12.2020.
u 11:52

Grad Novska se obvezao Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske darovati građevinsku česticu površine 1.924 m², pogodnu za izgradnju višestambene zgrade s osiguranom kompletnom komunalnom infrastrukturom dostatnom za spajanje građevine na komunalnu infrastrukturu

Danas potpisanim sporazumom između Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje i grada Novske će se omogućiti izgradnja višestambene zgrade za potrebe stambenog zbrinjavanja korisnika s liste prvenstva grada Novske te kadrova određenih struka i zanimanja za čijim radom postoji posebno iskazana potreba, a koji nemaju riješeno stambeno pitanje na području jedinice lokalne samouprave. Sporazum su potpisali državni tajnik Nikola Mažar i gradonačelnik Novske Marin Piletić.

Grad Novska se obvezao Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Republike Hrvatske darovati građevinsku česticu površine 1.924 m², pogodnu za izgradnju višestambene zgrade s osiguranom kompletnom komunalnom infrastrukturom dostatnom za spajanje građevine na komunalnu infrastrukturu.

U skladu s usuglašenim brojem stambenih jedinica, s ciljem stjecanja vlasništva nad određenim brojem stanova, Grad Novska se obavezao razmjerno sudjelovati u sufinanciranju troškova izgradnje, ishođenja građevinske dozvole te priključaka na komunalnu infrastrukturu, sukladno postotku troškova izgradnje stanova za potrebe grada Novske u odnosu na ukupnu površinu višestambene zgrade.

„Današnjim potpisivanjem Sporazuma Vlada Republike Hrvatske započinje provedbu sasvim novog modela stambenog zbrinjavanja na potpomognutim područjima koji će na brži i učinkovitiji način stvoriti uvjete za stambeno zbrinjavanje građana grada Novske, što će zasigurno doprinijeti ne samo ostanku stanovništva, već i povratku stanovništva na područje ove jedinice lokalne samouprave.“ – rekao je državni tajnik Nikola Mažar.

Gradonačelnik Piletić naglasio je da je ovo veliki dan za Grad Novsku iz razloga što 20-tak godina nije bilo stanogradnje na području grada Novske.

„Ovako ćemo omogućiti rješavanje stambenog pitanja građana Novske i to za korisnike s liste prvenstva grada Novske kao i za potrebe stambenog zbrinjavanja deficitarnih kadrova grada Novske“ – rekao je Piletić.

Komentara 2

MR
Mrtveduše
13:09 03.12.2020.

Koja ekipa? U Novskoj kuća za prodaju koliko hoćeš i to skoro za "džabe", a oni bi gradili. Teško je odoljeti zovu provizije a i da se svojima malo još podijeli. Znači, za neke je još zlatno doba socijalizma kad se djelilo "kadrovima". Pljuc!

DU
Deleted user
12:12 03.12.2020.

Da li su to opet POS-ovi stanovi pa ćemo opet čitati o onome HDZ-ovcu kojega je sram koliko malo ima ili možda o načelnici Lovreća iz HDZ-a koja si je kupila POS-ov stan u Zagrebu da se nađe, a taj stan je trebao biti potpora za mlade obitelji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije