Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STAMBENO ZBRINJAVANJE

Dodijeljeno 14 stanova za deficitarne kadrove u Vukovaru

Foto: Branimir Bradarić
1/2
01.12.2020.
u 14:21

U ovoj krugu stan je osiguran i za četvero pripadnika Hrvatske vojske koji su na ovaj način za svoju obitelj i sebe riješili pitanja krova nad glavom

Kroz Nacionalni program stambenog zbrinjavanja, a koji se provodi u skladu sa Zakonom o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima, danas su u Vukovaru dodijeljeni ključevi 14 stanova za deficitarne kadrove.

Prema riječima državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikole Mažara tijekom ove godine na području Vukovara je dodijeljen 61 kadrovski stan. Jučer su u sklopu toga programa stanove dobili zaposleni u zdravstvu, obrazovanju, policiji, vojsci… Mažar je rekao kako je u planu do kraja godine dodijeliti ključeve još 65 stanova dok slijedeće godine panira se stambeno zbrinuti 200 obitelji u Vukovaru.

Govoreći o akciji stambenoga zbrinjavanja gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je rekao kako se radi o akciji koju je Grad Vukovar inicirao prije nekoliko godina te da je na ovaj način riješeno stambeno pitanje za mlade i obrazovane ljude koji će pojačati kapacitete Vukovara i koji će svojim radom i djelovanjem doprinijeti daljoj izgradnji grada. Istakao je i kako se oko ovakvih, ključnih stvari, moraju svi slagati bez obzira na političku opciju, ime i prezime, nego isključivo gledati interese grada i njegovih građana.

U ovoj krugu stan je osiguran i za četvero pripadnika Hrvatske vojske koji su na ovaj način za svoju obitelj i sebe riješili pitanja krova nad glavom. Ministar obrane Mario Banožić pojasnio je kako je to odrađeno kroz suranju Srednišnjeg Ureda za stambeno zbrinjavanje, Ministarstva obrane i Grada Vukovara te da je to jedan od modela stambenoga zbrinjava pripadnika HV-a koji će nastaviti primjenjivati i u budućnosti. Podsjetio je i na plan da u vukovarsku vojarnu bude prebačena jedna bojna gardijsko oklopne mehanizirane brigade te da cjelovita ta priča ide na korist HV-a ali i građana. Tu se, kako je rekao, ne smije po strani ostaviti niti demografska obnova Vukovara i ovih prostora.

Ključne riječi

Komentara 1

BR
branka1958
15:04 01.12.2020.

U Vukovaru sve manje ljudi ,a oni dijele stanove nakon 25 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije