Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Dodijeljeno 14 stanova za deficitarne kadrove u Vukovaru

U ovoj krugu stan je osiguran i za četvero pripadnika Hrvatske vojske koji su na ovaj način za svoju obitelj i sebe riješili pitanja krova nad glavom
01. prosinca 2020. u 14:21 1 komentara 226 prikaza
Foto: Branimir Bradarić
Pogledajte galeriju 1/2

Kroz Nacionalni program stambenog zbrinjavanja, a koji se provodi u skladu sa Zakonom o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima, danas su u Vukovaru dodijeljeni ključevi 14 stanova za deficitarne kadrove.

Hrvatska braniteljica Violeta Grdić PROBOJ IZ VUKOVARA U TEATRU Kad su mi rekli da se mogu otuširati puknula sam 'Vi imate tople vode, a što smo mi prošli...'

Prema riječima državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikole Mažara tijekom ove godine na području Vukovara je dodijeljen 61 kadrovski stan. Jučer su u sklopu toga programa stanove dobili zaposleni u zdravstvu, obrazovanju, policiji, vojsci… Mažar je rekao kako je u planu do kraja godine dodijeliti ključeve još 65 stanova dok slijedeće godine panira se stambeno zbrinuti 200 obitelji u Vukovaru.

Govoreći o akciji stambenoga zbrinjavanja gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je rekao kako se radi o akciji koju je Grad Vukovar inicirao prije nekoliko godina te da je na ovaj način riješeno stambeno pitanje za mlade i obrazovane ljude koji će pojačati kapacitete Vukovara i koji će svojim radom i djelovanjem doprinijeti daljoj izgradnji grada. Istakao je i kako se oko ovakvih, ključnih stvari, moraju svi slagati bez obzira na političku opciju, ime i prezime, nego isključivo gledati interese grada i njegovih građana.

SKANDAL U VUKOVARU Uhićen državni tajnik Ministarstva branitelja, pijan je razbijao i vrijeđao policiju

U ovoj krugu stan je osiguran i za četvero pripadnika Hrvatske vojske koji su na ovaj način za svoju obitelj i sebe riješili pitanja krova nad glavom. Ministar obrane Mario Banožić pojasnio je kako je to odrađeno kroz suranju Srednišnjeg Ureda za stambeno zbrinjavanje, Ministarstva obrane i Grada Vukovara te da je to jedan od modela stambenoga zbrinjava pripadnika HV-a koji će nastaviti primjenjivati i u budućnosti. Podsjetio je i na plan da u vukovarsku vojarnu bude prebačena jedna bojna gardijsko oklopne mehanizirane brigade te da cjelovita ta priča ide na korist HV-a ali i građana. Tu se, kako je rekao, ne smije po strani ostaviti niti demografska obnova Vukovara i ovih prostora.

Josip Stanišić
KRENULO GA
Odbio je Hrvatsku i pozive iz Lijepe Naše, a sada je u Njemačkoj doživio veliku čast
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • branka1958:

    U Vukovaru sve manje ljudi ,a oni dijele stanove nakon 25 godina.