Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

HRT-ova 'Kronika Pula film festivala' dosadna je baš kao i sam festival

Nije logično da informacije o Pulskom festivalu moramo tražiti u drugim emisijama, dosad u „Vijestima u kulturi“, a odsad i u „Dobro jutro, Hrvatska“ gdje filmski kritičar daje vrijednosni sud o prikazanim filmovima
24. srpnja 2014. u 14:44 6 komentara 1771 prikaza
Pula film festival
Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Daniel Rafaelić jutros je u svojem redovitom tjednom gostovanju u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ unio malo reda u izvještavanje Hrvatske televizije o filmovima na festivalu u Puli.

Ratni film Kristijana Milića „Broj 55“, o 20 hrvatskih vojnika u kući s brojem 55 koju su opkolili četnici, izdvojio je kao ostvarenje na svjetskoj razini, daleko iznad svega prikazanog u proteklih šest festivalskih dana.

Daniel Rafaelić nije pobjegao od osnovnog posla filmskog kritičara u komunikaciji s možebitnom publikom, a taj je da donese vrijednosni sud. Ni blizu vrijednosnog suda nije ono što gledamo u „Kronici Pula film festivala“ navečer na Trećem programu HRT-a.

Urednica emisije u kojoj nema ni suvisle informacije o filmu je dugogodišnja djelatnica kulturnog programa HRT-a Koraljka Kirinčić koja si dopušta slobodu da pola emisije koja traje 15 minuta odvoji za svoj totalno nezanimljivi razgovor s nekim od inozemnih režisera koji su se ne svojom krivnjom našli u Puli.

Pitanja postavlja na onom svojem engleskom za uspavljivanje, punom pauza i otezanja da bi se našla prava riječ. Kako ni njeno rečenično akcentuiranje hrvatskog baš ne budi preveliku životnu radost kod gledatelja, njeni intervjui su dodatno opterećenje emisiji koja u svojih drugih sedam minuta trpa izjave glumaca i režisera lišene novinarskog teksta koji bi išta objasnio.

Pula film festival održava se u krivo vrijeme, u krivom gradu i vode ga krivi ljudi, pa je stoga logično da informacije o njegovu programu moramo potražiti u drugim emisijama, dosad u „Vijestima u kulturi“, a odsad i u „Dobro jutro, Hrvatska“.

>>Nužno je surađivati i umrežiti filmske festivale

>>Vlada i HRT napokon se u interesu javnosti sjetili da Ranko Ostojić zaslužuje i ljudski tretman

TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
  • Deleted user:

    dajte vidačkovića prijatelja od puhača iz orkestra tedija lušetića vrat te jer bez njih propast će carstvo a kamoli ne festival.prijatelji od davnina koje će stić ruka pravde

  • mica caca:

    Kako nema nivo kao i Brijuni, balkanski, odnosno Jugoslavenski. Kako bi mi dobro došao odmor na Brijunima s obitelji, kao što se odmara Šerbedžija, njegova klika (puna ljubavi za Hrvatsku, toliko da bez Brijuna ne mogu živjeti). njegovi istomišljenici, a ... prikaži još!a tkz. hrvatski ministri i političari. Puno će se na tim priredbama sliti novca u državni proračun, svi ti će svoje džepove isprazniti.

  • alberta.mutti.5:

    Pila mora biti medjunarodni festival. Pula mora imati nivo.