Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tijekom zatvorenog sastanka

HEP demantira da je Barbarić vrijeđao Filipovića: 'Odbacuje mogućnost korištenja vulgarnog jezika'

Zagreb: Šef HEP-a Frane Barbarić izjasnio se o plinskoj aferi na posebnoj sjednici Odbora za gospodarstvo
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/3
18.07.2023.
u 16:00

"J… ću ti mater, smeće jedno lažljivo", navodno je, prema izvoru Nacionala s neposrednim saznanjima, predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić rekao ministru Davoru Filipoviću

Hrvatska elektroprivreda (HEP) demantirala je navode da je predsjednik Uprave Frane Barbarić koristio vulgaran rječnik prema ministru Davoru Filipoviću. Naime, HEP-ova reakcija stigla je nakon što je Nacional objavio kako iz izvora s neposrednim saznanjima doznaje da je Barbarić rekao Filipoviću: "J… ću ti mater, smeće jedno lažljivo".

Prema izvoru Nacionala, to se dogodilo na jednom od prvih zatvorenih internih kriznih sastanaka koji su organizirani nakon otvaranja pitanja prodaje plinskih viškova. Sve sve navodno dogodilo ispred premijera Andreja Plenkovića. Osim njih, sastancima su prisustvovali njihovi suradnici iz Vlade i HEP-a.

VEZANI ČLANCI:

“Predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d. Frane Barbarić pod pravnom i materijalnom odgovornošću odbacuje svaku mogućnost korištenja vulgarnog jezika, kako se u naslovu i tekstu ističe u gore navedenom članku u Nacionalu”, istaknuli su iz HEP-a.

Ranije danas, podsjetimo, i Ministarstvo gospodarstva oglasilo se povodom HEP-ovih plinskih viškova. Kako je istaknulo u priopćenju, iz HEP-a nisu upozorili ministra Davora Filipovića da će se plin koji je HEP kupovao od INA-e nakon zapunjenja podzemnog skladišta plina Okoli odlagati u plinovodni sustav i prodavati po netržišnim cijenama. Naime, Ministarstvo tvrdi da je 5. travnja Uprava HEP-a ministru uputila dopis u kojem stoji kako će se po zapunjenju skladišnih kapaciteta viškovi koristiti za vlastitu potrošnju te kako će provoditi njihovu prodaju na domaćem i/ili inozemnom tržištu, ukoliko se ne naloži drugačije postupanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije