Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za KBC izdvojeno 0.1 posto proračun

HDZ-ov kandidat Kristijan Staničić: Obersnel neodgovoran prema potrebama riječkog KBC-a

vojko obersnel
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/2
07.04.2017.
u 12:33

Staničić je na konferenciji za novinstvo na riječkom Korzu u Rijeci istaknuo da se iz riječkoga Gradskog proračuna izdvaja samo 0,1 posto za pomaganje KBC-u

HDZ-ov kandidat za riječkoga gradonačelnika Kristijan Staničić izjavio je danas da se gradonačelnik Vojko Obersnel nije ponašao odgovorno prema potrebama riječkoga zdravstva i financijskoj pomoći KBC-u Rijeka, a istodobno je iz gradskog proračuna davao veće iznose za nikad realizirane projekte, te je najavio da će on, pobijedi li na izborima, nizom mjera poboljšati zdravstveni standard Riječana.

Staničić je na konferenciji za novinstvo na riječkom Korzu u Rijeci istaknuo da se iz riječkoga Gradskog proračuna izdvaja samo 0,1 posto za pomaganje KBC-u, te da se u protekle dvije godine uložilo samo dva milijuna kuna u nabavku opreme i izgradnju „toplog mosta“ između dviju zgrada u Dječjoj bolnici.

Istodobno, u nikad realizirane projekte uložili su se znatno veći iznosi, poput 50 milijuna kuna u projekt autobusnog kolodvora, 13 milijuna kuna u neizgrađeni Muzej moderne i suvremene umjetnosti te 7,5 milijuna kuna u brod „Galeb“, dodao je.

 To pokazuje neracionalno i neodgovorno trošenje novca, naglasio je HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Rijeke.

 Staničić je također rekao da u svom programu kao gradonačelnik planira izdvojiti 3,5 milijuna gradskog novca za kupovinu dodatnog uređaja za ultrazvuk te digitalnog mamografa za KBC Rijeka.

Planiramo i revitalizaciju kompleksa sadašnje Dječje bolnice na Kantridi za namjenu zdravstvenog turizma te djelovati na sprečavanje odljeva stručnjaka liječnika iz KBC-a izgradnjom dječjeg vrtića u sklopu bolnice za potrebe zaposlenih te preuređenje zapuštenog bazena na Školjiću ua potrebe invalida, kazao je.

"To sve može učiniti samo odgovoran gradonačelnik, a ja dolazim iz realnog sektora i ne dajem obećanja koja ne mogu ostvariti", rekao je.

Staničić smatra kako jedino HDZ ima kandidata koji može ozbiljno konkurirati Vojku Obersnelu, te procjenjuje da ima vrlo realne šanse za ulazak u drugi krug izbora za gradonačelnika i da će, kaže, pobijediti Obersnela. 

>> Nakon 17 godina Obersnel ne može biti potpuno siguran u još jedan mandat

>> Vojko Obersnel automobilom udario djevojku koja je prelazila cestu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije