Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predizborna kampanja

HDZ na TV ekranima: U spotovima bez Kalmete i Milinovića

'25.11.2007., Mimara, Zagreb - Parlamentarni izbori 2007. godina, izborna kampanja HDZ-a. Izborni stozer. Darko Milinovic, Bozidar Kalmeta. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
'Patrik Macek/PIXSELL'
15.11.2011.
u 10:27

U predizbornim HDZ-ovim spotovima nema ni jakog trojca – Milinovića, Kalmete, Čobankovića

U HDZ-u ovih dana, čini se, ništa ne prolazi bez bure i nezadovoljstva dijela članstva.

Nervoza i nezadovoljstvo

Prvo je nervozu izazvala koalicija s Kerumom u Dalmaciji, za koju nisu znali ni svi članovi Predsjedništva, zatim su se koplja lomila oko sastavljanja izbornih lista jer se navodno favoriziraju ljudi skloni šefici stranke J. Kosor kao i zbog ustupanja mjesta Vesni Škare-Ožbolt na listi u VI. izbornoj jedinici, a sada su na red došli i predizborni spotovi HDZ-a, koji bi se na televiziji trebali početi vrtjeti sutra. U tim se spotovima, neslužbeno doznaje Večernji list, uz J. Kosor pojavljuje odabrana ekipa, uglavnom je riječ o ljudima koje je ona uvela u stranku ili kojima se okružila i koji čine njezinu stranačku jezgru. S druge strane, iz spotova su izbačeni jaki HDZ-ovi igrači koji, očito, nisu u milosti šefice stranke.

Tako bi nam se, prema našim informacijama, s TV ekrana trebali smiješiti ministar gospodarstva Đuro Popijač, ministrica financija Martina Dalić, potpredsjednik Vlade Domagoj Ivan Milošević (sve ekipa koju je J. Kosor uvela u Vladu), ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, Kosoričin savjetnik i najbliži suradnik Davor Stier, predsjednica Mladeži HDZ-a Martina Banić te general Damir Krstičević. U spotovima nema ni Darka Milinovića ni Božidara Kalmete, a navodno ni Petra Čobankovića, trojice jakih hadezeovaca koji su stranci donosili rekordan broj glasova, kada je riječ o Kalmeti i Milinoviću, ili znatan broj mandata kada je riječ o Petru Čobankoviću. Da su Kalmeta i Milinović u svojevrsnoj nemilosti kod predsjednice stranke, bilo je jasno i pri potpisivanju koalicije s Kerumom jer ni jedan ni drugi do posljednjeg trenutka nisu znali da će ona biti potpisana, a vrlo je vjerojatno da ih J. Kosor nastoji što više marginalizirati jer su joj, upravo zbog svoje snage na terenu, i izravna prijetnja u slučaju stranačkih previranja nakon parlamentarnih izbora na kojima se, prema anketama, HDZ-u predviđa najlošiji predizborni rezultat dosad. Začuđuje pak navodni izostanak Petra Čobankovića, kojeg prati reputacija popularnog ministra, koji nije umočen u neke veće afere i koji šefici stranke vjerojatno nije neka prijetnja jer dosad nije ni pokazivao interes za fotelju prvog čovjeka HDZ-a. U HDZ-ovim spotovima navodno nema ni Tomislava Karamarka, ministra policije, koji je nedavno ušao u HDZ, i to u najteže i najneperspektivnije vrijeme za tu stranku kada su protiv nje otvorene istrage zbog financiranja iz crnih fondova, kada joj je blokirana imovina...

Pojačanje za desnicu

Jadranka Kosor ga je u HDZ uvela kao pojačanje i kao osobu koja bi trebala mobilizirati desno biračko tijelo te mu je povjerila prvo mjesto na listi za III. izbornu jedinicu.

– Očito se ekipa za spotove birala prema važnosti tema, odnosno resora iz kojih dolaze – pokušao si je objasniti jedan od nezastupljenih u tim spotovima. No, možda je, nastavio je ironično, kriterij po kojem se ekipa za spotove birala bila i televizičnost njihovih lica.

– Ja sam ljepši uživo nego na televiziji, pa me se može vidjeti samo na terenu – dodao je. U TV spotovima nema ni Vladimira Šeksa ni Ivana Šukera.

Njihov izostanak toliko i ne začuđuje jer Šeks je i inače više čovjek iz sjene, a Šuker je tek nedavno u stranci rehabilitiran kada mu je ipak dodijeljeno prvo mjesto na listi u VI. jedinici, koje je izmaknulo Bošnjakoviću zbog sukoba sa Šeksom oko optužnica iz Srbije.

Komentara 49

Avatar puky
puky
10:50 15.11.2011.

... hebote kad bi bilo po ovim novinarima i što su sve najavljivali i predviđali mom HDZ-u, ne bi nas nigdje bilo ... odavno smo se, jel, raspali, oči si povadili, stari protiv mladih, jastrebi protiv nekoga,barakaši protiv foteljaša, maa čudo jedno ... a gle - mi tu, uvijek isti i jaki, odlučni i odani svojoj stranci ... najveće oluje a mislim na izmetanje sanadera, lopovluk njegovih razbojnika, samo su malo zaljuljale naš brod ali je sigurna i mirna ruka naše Banske Djeve dovela ga u mirne vode ... sad opet skupljam staru, iskusnu posadu i punim jedrima idemo dalje ... strava ...

LI
liburnik
10:59 15.11.2011.

@puky, daj pričekajmo 04.12. pa ćeš onda komentirati ča će bit sa Banskom Djevom.

Avatar Čobanković ( mlađi )
Čobanković ( mlađi )
10:43 15.11.2011.

Kerum : Rad Oslobađa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije