Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPAD HAMASA

Izraelski vojnici mislili su da se dopisuju s atraktivnim djevojkama, obavještajci otkrili prijevaru

Ilustracija
Foto: Marcus Golejewski/DPA/PIXSELL
16.02.2020.
u 17:34

Pod krinkom mladih atraktivnih žena koje su željele uspostaviti kontakt s izraelskih vojnicima, hakeri su od vojnika tražili da skinu aplikacije zaražene virusom

Militantna palestinska skupina Hamas hakirala je mobitele stotina izraleskih vojnika i časnika s ciljem prikupljanja informacija i snimanja razgovara tijekom proeteklih nekoliko mjeseci, tvrdi glasnogovornik izraleske vojske.

Pod krinkom mladih atraktivnih žena koje su željele uspostaviti kontakt s izraelskih vojnicima, hakeri su od vojnika tražili da skinu aplikacije zaražene virusom koje bi im onda omogućile dijeljenje fotografija koje bi nestale nakon 30 sekundi, prenosi Haaretz.

Putem zaraženih aplikacija, hakeri su dobivali precizne informacije o lokaciji na kojoj se vojnici nalaze, a imali su pristup i mikrofonu uz pomoć kojeg su mogli slušati i snimati razgovore koji su se odvijali u prostoriji u kojoj se nalazio uređaj. Glasnogovornik je napomenuo da je izraelska obavještajna služba na vrijeme otkrila prevaru tako da Hamas nije uspio doći ni do kakve veće tajne te da su izraelski obavještajci uspjeli srušiti Hamasov hakerski sustav.

Bio je to treći hakerski napad Hamasa u posljednje tri i pol godine.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
18:26 16.02.2020.

Niti rat vise nije sto je nekad bio. Sad mozes i sa mobitela upucati covjeka kojeg nisi niti vidio niti upoznao sjedeci za stolom i ispijajuci kavu neznajuci da li je to stvarnost i virtualna realija. _ MATRIX.

VL
vlaser
20:40 16.02.2020.

cudo. strucnjaci ZNAJU da nista nije otkriveno ali NISU znali da su slusani i snimani

Avatar kozorog
kozorog
07:59 17.02.2020.

vijest stara najmanje godinu dana. i događa se stalno, svim vojskama. ovo je samo jedan u nizu dokaza da izraelska vojska nije ništa bolja od iračke, somalijske, američke, bugarske, hrvatske. vojsku čine ljudi. ne tehnika. a ljudi nisu strojevi i ne rade u binarnom sustavu. našim dečkima je bilo teško 8 mjeseci biti u vojski, bez obzira što su skoro svaki tjedan išli doma na vikend. za muške je vojni rok od 3 godine, za žene 2. ne postoji vojska u svijetu kao što je izraelska, niti jedna vojska godišnje ne ubije tolko djece kao oni... kad se makne šminka, vidi se da su obična okupatorska vojska, koja je protjerala ljude iz svojih domova, razrušila im, okupirala dijelove jordana, egipta i sirije. otkako su otjerani iz južnog libanona, imaju komplekse kojih se ne mogu riješiti. pa na fejsu traže olakšanje od pucanja na djecu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije