Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ EQUIFAX

Kineski vojni hakeri optuženi za krađu podataka 147 milijuna ljudi: Kineska vlada opovrgnula

Hakeri
Foto: Getty Images
11.02.2020.
u 10:20

Ministarstvo vanjskih poslova reklo je u utorak da kineska vlada i vojska nisu upletene niti sudjeluju u krađi trgovinskih tajni putem interneta

Komentari su odgovor na optužbu američke vlade da su četvorica kineskih vojnih hakera izvršila informatički napad na kreditnu agenciju Equifax. 

Američki državni tužitelj William Barr rekao je da je taj hakerski napad 2017. bio "jedna od najvećih krađa podataka u povijesti".

Optužena su četiri člana Narodno-oslobodilačke armije Kine, dodao je. 

U napadu su ugroženi podaci gotovo 147 milijuna ljudi, većinom Amerikanaca, uključujući njihove brojeve socijalnog osiguranja i vozačkih dozvola. 

Hakeri su u sustavu Equifaxa proveli nekoliko tjedana. Upali su u računalne mreže i krali tajne poslovne te osobne podatke, kazao je Barr. 

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Geng Shuang novinarima je na dnevnom brifingu rekao da je Kina također žrtva američke internetske krađe, praćenja i nadzora te rekao da Peking zahtijeva da SAD prekine takvu djelatnost.

Komentara 2

VA
valerio
13:57 11.02.2020.

Ovako izgleda današnje ratovanje, kibernetičkim napadima i ekonomskim sankcijama.

BA
Barbasmora
10:48 11.02.2020.

Steta ovih amerikanaca... bas su slatki ali ako imas par minuta....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije