Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bizarno tumačenje

Grci pedofile i fetišiste izjednačili s osobama s posebnim potrebama

Kockanje
AFP/PIXSELL
10.01.2012.
u 17:35

Pedofili, kockari, fetišisti i kleptomani samo su neke od skupina koje je grčka vlada proglasila jednakima onima s posebnim potrebama te im omogućila primanje naknade od države

Udruga osoba s posebnim potrebama uputila je u ponedjeljak oštar prosvjed grčkim državnim vlastima jer su u ovu grupaciju uvrstili i pedofile, kleptomane, ekshibicioniste, kompulzivne kockare, piromane, fetišiste i sadomazohiste.

Kako prenosi The Huffington Post, odluka grčke vlade o proširenju kategorije državno priznatih tipova invaliditeta ili nesposobnosti izazvala je ogorčenost tamošnje javnosti kada je obznanjeno koje će se kategorije ubuduće smatrati ''potrebitima''.

Dodatno ''ulje na vatru'' dolila je i činjenica da će takve grupacije ljudi također imati pravo na financijsku naknadu od države. Tako će se, na primjer, registriranom pedofilu isplaćivati stopa invalidnosti u visini do 35 posto, dok se dijabetičari mogu pouzdati u 10-postotnu nadoknadu troškova.

Vođa grčkoga nacionalnog udruženja osoba s posebnim potrebama slijepac Yiannis Vardakastanis izrazio je nezadovoljstvo ovom odlukom te upozorio da će proširenje liste stvoriti nove poteškoće osobama s posebnim potrebama koje se ionako suočavaju s dodatnim problemima u zemlji zahvaćenoj teškom ekonomskom krizom.

Jedini je iz grčke vlade reagirao ministar rada koji je pojasnio da je ova promjena uvedena kako bi se omogućila medicinska pomoć i ovakvim osobama, kojima je također potrebna.

 

Komentara 3

OB
-obrisani-
00:44 11.01.2012.

Ako su pedofili u Grčkoj , invalidi sa 35% invalidnosti, onda im vjerojatno Grci rade neki manji operacijski zahvat prije isplate invalidnosti.... Pretpostavljamo koji dio odstrane...

SA
sadaive
14:43 11.01.2012.

Prilično ortodoksno,haha,ovo bi moglo potaknuti veliku migraciju šabana prema Grčkoj..

OR
orisis
07:33 12.01.2012.

pedofile, kleptomane, ekshibicioniste, kompulzivne kockare, piromane, fetišiste i sadomazohiste. Za to su primili pomoch od Europe ,ha ha ha !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije