Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pucaju dalekovodi, ceste se urušavaju

Gradonačelnik Andro traži struju, a brat mu Mladen kriv za odrone

odron
Grgo Jelavić/Pixsell
06.01.2010.
u 18:11

Drugi put u samo dvadesetak dana građani Dubrovnika ostali su bez struje, a Vlahušić rješenje traži od državnog vrha te najavljuje tužbu protiv HEP-a

Stanovnici Dubrovnika drugi put su u 20 dana ostali bez električne energije. Za razliku od 15. prosinca kad je cijeli Dubrovnik bez struje bio dva dana, a neki dijelovi i više, sad se napajanje u veći dio grada vratilo nakon 10-ak sati.

Nacionalna sramota
Prilikom prosinačke kalvarije izgorila je nova trafostanica u Komolcu pa su iz HEP-a već tada najavili kako bi ove zime moglo biti problema sa strujom na dubrovačkom području. Samim time Dubrovčani su u prvi tren pomislili kako je i ovaj nestanak struje povezan s trafostanicom, ali nije bilo to.

- Izgorjeli su kabeli na dalekovodu koji provode električnu energiju iz Komolca prema Lapadu, odnosno prema Orašcu - rekli su nam iz HEP-a koji su tijekom utorka najavljivali kako struje neće biti samo sat-dva, ali na kraju je veći dio grada bez električne energije bio 10-ak sati.

- Ovo je nacionalna sramota i katastrofa. Nedopustivo je da Dubrovnik u kratkom vremenu dva puta ostane bez struje. Državni vrh mora osigurati struju Dubrovniku bez obzira kako i odakle. Odmah po nestanku struje razgovarao sam s ministrom gospodarstva Đurom Popijačem, a pokušat ću i s predsjednicom Vlade porazgovarati o tom problemu, odnosno njegovu rješenju - izjavio je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić koji je najavio i mogućnost podizanja tužbe protiv HEP-a.

Bagerom na cestu
Uz nestanak struje, stanovnike Ulice Vlaha Bukovca ovih dana muči i urušavanje ceste zbog koje sada ne mogu vozilima prići svojim kućama. Ulica se urušila pokraj gradilišta hotela Ville Dubrovnik, a upravo je građevinski strojevi krivi za njega.

Naime, Ulica Vlaha Bukovca smještena je na trusnom području, iznad nekoliko špilja, a neprestan prolazak kamiona i drugih strojeva oštetio je cestu. Samo urušavanje se dogodilo zbog kopanja bagerom na gradilištu gdje radove izvodi tvrtka VIAM u vlasništvu Mladena Vlahušića, gradonačelnikova brata. Oštećene su i vodovodne i kanalizacijske cijevi, a prometovat će se tuda za dva tjedna.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
13:58 07.01.2010.

pa daj pogledajte pa dat čovjek SDP-u vlast pa odma plude počnu razvlašit ko bolesni psi

DU
dunker
19:00 06.01.2010.

E moj Andro, izgledao si mi pošteno, opet su birači izabrali gore od goreg...

Avatar Robinzon
Robinzon
09:15 07.01.2010.

Svakom, čiji je otac ili stric, ujak, bio u Partiji ili u jegiji stranaca, treba ograničiti građanska prava i natjerati ga da vrati ono što su komunisti oteli. Je** vaka razmišljanja. Ja sam JA, a moj ćaća je moj ćaća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije