Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donatorska večer u Westinu

U jednoj večeri skupili više od milijun kuna za Kolindu Grabar Kitarović

donatorska večer HDZ-a u westinu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/14
07.12.2014.
u 23:45

Uplatio sam maksimalni iznos, znači deset tisuća kuna. Kao privatna osoba – rekao nam je sinoć u Westinu bivši potpredsjednik Vlade Ivan Domagoj Milošević. Maksimalni iznos na račun predsjedničke kandidatkinje uplatio je i gazda Dinama Zdravko Mamić

Na račun HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović u nedjelju navečer je "sjelo" najmanje milijun kuna, a vjerojatno i znatno više. HDZ je sinoć za svoju kandidatkinju u zagrebačkom hotelu Westin upriličio donatorsku večer na koju se, prema tvrdnjama organizatora, odazvalo oko 530 gospodarstvenika te simpatizera i članova stranke. Kako je najmanja donacija iznosila dvije tisuće kuna, a najveća 10.000 kuna, jasno je kako je na račun Kolinde Grabar Kitarović sinoć uplaćeno između milijun i pet milijuna kuna. Iz njenog stožera sinoć nisu željeli reći točan iznos, ali vjerojatno su donatori uplatiti između dva i tri milijuna kuna.

– Uplatio sam maksimalni iznos, znači deset tisuća kuna. Kao privatna osoba – rekao nam je sinoć u Westinu bivši potpredsjednik Vlade Ivan Domagoj Milošević. Maksimalni iznos na račun predsjedničke kandidatkinje uplatio je i gazda Dinama Zdravko Mamić.

– Došao sam se družiti s budućom predsjednicom i sa svojim prijateljima. Dat ću maksimalnu donaciju, deset tisuća kuna. Kao privatna osoba, a kako drukčije? – rekao nam je sinoć Zdravko Mamić. Organizatori su nam rekli kako svaki donator potpisuje ugovor o donaciji i kako ne smiju primiti donaciju od poduzetnika koji imaju porezni dug ili ne isplaćuju plaće radnicima. U Westinu smo sinoć vidjeli, među ostalima, i bivšeg ministra gospodarstva Đuru Popijača, bivšeg premijera Franju Gregurića, Miroslava i Nevenku Tuđman, Žarka Domljana, Dražena Bošnjakovića i brojne druge što bivše, što aktualne "teškaše HDZ-a".

Vlastitom donacijom kandidaturu Kolinde Grabar Kitarović sinoć su došli "pogurati" i koalicijski partneri. Koliko je donirao šef HSS-a Branko Hrg nismo doznali, ali znamo da je zagrebački HSS-ovac Nenad Matić iz vlastitog džepa uplatio dvije tisuće kuna. Pokazao nam je i ugovor o donaciji i kopiju potvrde o uplati novca. Dok je vlasnik Hoto Grupe Tomislav Horvatinčić samo prošao pored novinara, vlasnik zaštitarske tvrtke Klemm Sigurnost Josip Klemm rekao je kako će "donirati maksimalni iznos". Od ljudi iz svijeta biznisa sinoć je u Westinu viđen i Ivan Miloloža, šef uprave tvrtke Munja.

Nakon zagrebačke, kako doznajemo, bit će organizirane još dvije donatorske večere – u Splitu i najvjerojatnije Osijeku. Nije tajna kako je HDZ u financijskim problemima, stoga je središnjica stranke i glavni operativac Milijan Brkić odlučio organizirati donatorske večeri kako bi na vrlo jednostavan i učinkovit način stranka skupila novac za predsjedničku kampanju. Doznajemo kao su zagrebački HDZ-ovci bili jako "upregnuti" kako bi sve prošlo kao što je bilo planirano. Isto tako, doznajemo da su mnogi takozvani obični članovi HDZ-a iz vlastitog džepa uplaćivali po dvije, tri pa i više tisuća kuna...

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović ušla je sinoć u dvoranu u pratnji šefa HDZ-a Tomislava Karamarka i glavnog tajnika Milijana Brkića. Izjave nisu davali, a vrata dvorane novinarima su potom zatvorena. Tako su u miru mogli uživati u ruži od dimljenog lososa s kremom od hrena, teletini sa žara, mini Alcazar kockama ili glaziranim profiterolima punjenim vanilijom...

>> Četiri kandidata: Kolinda ignorira Kujundžića, a Josipović sve kandidate

Komentara 272

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
00:05 08.12.2014.

Jeste li primijetili da je na logotipu Josipovićeve kampanje plavi-bijeli-crveni? Otvoreno zagovaranje bivšeg totalitarnog sustava.

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
01:04 08.12.2014.

Sritno Kolinda predsjednice Hrvata

RE
rekaosamsve
00:16 08.12.2014.

Svi za Kolindu, idemo do pobjede skupa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije