Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srbija

Gađali oblake pa protugradnom raketom pogodili benzinsku crpku

protugradna raketa
Foto: Franjo Lepan/PIXSELL
07.06.2016.
u 08:50

Mjerodavni iz Jugopetrola nisu komentirali incident, no jasno je kako su posljedice mogle biti katastrofalne da je raketa pogodila rezervoare ukoji su udaljeni 10 metara od mjesta na koje je pala

Stanovnici Prokuplja, općine u središnjoj Srbiji, ispalili su desetine protugradnih raketa preventivno kao obranu od tuče, no odmah po ispaljivanju, jedna od njih pala je benzinsku crpku Jugopetrola na izlazu prema Kruršumliji, piše BlicVatrogasci su vrlo brzo intervenirali i spriječili širenje vatre. 

Mjerodavni iz Jugopetrola nisu komentirali incident, no jasno je kako su posljedice mogle biti katastrofalne da je raketa pogodila rezervoare ukoji su udaljeni 10 metara od mjesta na koje je pala. Ovo je već četvrti registrirani slučaj s neželjenim posljedicama protugradne zaštite u Srbiji ove godine.

Protugradna zaštita raketama i znanstveno je dokazano neučinkovita. Počiva na teoriji rođenoj 1945. u bivšem SSSR-u.  Obranu od tuče iz svojih proračuna financira tek nekolicina europskih zemalja, dok je većina napustila tu praksu jer nije dokazana njezina djelotvornost, a izdaci su veliki

>> Rakete se uvoze, a hrvatski radnici bez posla

>> Raketari se žale kako ni ove godine nemaju dosta raketa

 

Komentara 16

Avatar MarkoHR
MarkoHR
11:54 07.06.2016.

Ala ga pogodi, ostadoše samo dugmići... :)

Avatar Linux
Linux
13:35 07.06.2016.

hahahaha

DU
Deleted user
14:07 07.06.2016.

rezervoare ?!? spremnici... spremnici!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije