Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Fuchs: Djeca kreću u škole 7. rujna, to nam je polazišna točka, a dotad će svi dobiti upute

Muči nas proboj virusa u škole, muči nas jesen s većim brojem respiratornih infekcija, prema tome moramo organizirati brzu dijagnostiku, rekao je ministar
18. kolovoza 2020. u 12:28 12 komentara 2519 prikaza
Zagreb: Radovan Fuchs od Blaženke Divjak preuzeo Ministarstvo znanosti i obrazovanja
Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Sastanak Radne skupine za razradu i predlaganje mjera za početak pedagoške, školske i akademske godine 2020./2021. bit će održan u Ministarstvu znanosti i obrazovanje. Njihova zadaća je razrada i predlaganje mjera za početak nove pedagoške, školske i akademske godine.

Spread of the coronavirus disease (COVID-19), in London postrožavaje mjera Nakon Austrije nas i Velika Britanija stavlja na crvenu listu?

"Za učenike od petog razreda i za učenike srednjih škola čekamo još odluku. Za mlađe učenike ne treba maska, za studente da, dapače od njih to očekujemo", kazala je koordinatorica radne skupine dr. Ivana Pavić Šimetin dodajući i da čekaju i savjete Svjetske zdravstvene organizacije za više razrede. "Sigurno će biti kombinacija nastave u razredu i nastave na daljinu", kazala je na pitanje kako će se odvijati nastava.

"Tek smo počeli raditi, radit ćemo intenzivno sljedećih dana. Nisu sve škole u Hrvatskoj iste kao ni gradovi. Sve će biti propisano detaljno kada mi izađemo s mjerama", kazao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs

Poland's Health Minister Lukasz Szumowski attends a news conference where he announced his resignation in Warsaw KORONAVIRUS U SVIJETU Poljski ministar zdravstva odstupio nakon kritika zbog odgovora na pandemiju

"To nam je polazišna točka, da djeca kreću u škole 7. rujna, a dotad će svi dobiti upute, i roditelji i nastavnici", rekao je ministar. "Muči nas proboj virusa u škole, muči nas jesen s većim brojem respiratornih infekcija, prema tome moramo organizirati brzu dijagnostiku", rekao je ministar.

U Zagrebu su dali suglasnost da se skrati sat na 40 minuta kako bi se do druge smjene mogla kompletno dezinficirati škola, rekao je.

Vladimir Pecelj
POVRIJEĐEN I LJUTIT
Životna drama čovjeka kojem su se mnogi divili, oduzeli su mu krov nad glavom
Računalo
Novi način učenja
5 stvari koje trebate znati prije kupovine laptopa za novu školsku godinu
  • JosefKa:

    Hvala mu k'o bratu na adekvatnom tajmingu. Inace, planiranje je karakteristicno za civilizirane ljude i uredjena drustva. Nakon 2 mjeseca pauze za planiranje, prvi covjek obrazovanja salje poruku da cekamo zadnju sekundu. Upravo je on trebao inicirati i poticati adekvatne ... prikaži još! pripreme. Genijalno!

  • Yeah:

    To Maestro, ucenike u skole, to su njihovi prostori, imaju pravo ici u skolu! Skola je kao malo sira obitelj, uvijek isti ucitelji i ucenici.

  • kosnik:

    Baš me interesira, s obzirom da sam samohrani roditelj, teško bolestan, izrazito rizična grupa, tko će se brinuti za moje maloljetno djete kada mi djete donese Coronu iz škole i ubije me?