Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Fritzl plavom mapom razljutio novinare

16.03.2009.
u 21:39

ST. PÖLTEN – Prvog dana suđenja Austrijanac Josef Fritzl, skrivajući lica iza velike plave mape razljutilo je novinare u sudnici. „Neodrživo je da je držao mapu ispred lica“, oštro je protestirala na novinskoj konferenciji novinarka španjolske TV, istaknuvši da je sutkinja Humer morala zahtjevati od Fritzla da ukloni mapu i obzirom na zločine koja je počinio, pokaže se javnosti.

Fritzl priznao silovanje i incest, ali ne i ubojstvo

Potpredsjednik i glasnogovornik Zemaljskog suda Franz Cutka kazao je kako se on smije i može sakriti i da je to Fritzlovo pravo, koje je iskoristio.

Zamjenik šefa zatvora Erik Huber Gunsthofer ustvrdio je da je Fritzl vlasnik mape i da ju nije dobio u zatvoru. Podvukao je kako je dozvoljeno na suđenje papire i dokumentaciju nositi u jednoj takvoj mapi. Fritzla je okarakterizirao kao „neupadljivog i na neki način jako ljubaznog“ zatvorenika.

Uz mapu, koja je uzbunila novinare, jedina konkretnija informacija na pressici, uz onu da će Fritzl za večeru dobiti hrenovke sa senfom, bila je da bi suđenje Fritzlu moglo biti zaključeno već u četvrtak. Do tada bi porotnici i sudski vještaci raznih profila trebali završiti s gledanjem 11 satne video snimke Elisabethinog saslušanja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije