Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKINULI VRATA I PROZORE

FOTO/VIDEO Počelo rušenje bespravno sagrađene vile Frane Barbarića: Pogledajte kako napreduje

Hvar: Počelo je rušenje bespravno sagrađene kuće Frane Barbarića, bivšeg šefa HEP-a
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/16
11.12.2023.
u 15:34

Zbog bespravne gradnje Općinsko državno odvjetništvu u Splitu protiv Barbarića je podiglo i optužnicu

Frane Barbarić, bivši predsjednik Uprave HEP-a, krenuo je s rušenjem bespravno sagrađene vile na Hvaru. S vile su demontirani prozori i vrata, a na zemljištu se uz brojne radnike nalazi i bager.  Općinski sud u Splitu odbio je njegovu žalbu na rješenje Državnog inspektorata za rušenje početkom prosinca. Nakon toga je Barbarić najavio da će kuću srušiti sam, baš kao što je rekao u intervjuu Večernjaku prije dva mjeseca.

Hvar: Počelo je rušenje bespravno sagrađene kuće Frane Barbarića, bivšeg šefa HEP-a
1/51

VEZANI ČLANCI: 

Najavom da će sam rušiti kuću Barbarić želi prevenirati rušenje o trošku države, no i dalje tvrdi da je Inspektorat pogriješio i najavljuje da će pravdu potražiti pred Visokim upravnim sudom. Presudi li taj sud u njegovu korist, tražit će naknadu štete za rušenje, a u priopćenju se obrušio i na medije koji, kaže, u njegovu slučaju nisu poštovali presumpciju nevinosti. Zbog bespravne gradnje Općinsko državno odvjetništvu u Splitu protiv njega je podiglo optužnicu. U priopćenju se kaže da se 57-godišnjaka tereti da je u uvali Sinjava na otoku Hvaru bespravno izgradio stambenu zgradu (prizemlje i prvi kat); građevinu (prizemlje s dvostrešnim krovom); preljevni bazen sa strojarnicom te cisternom za vodu; kameno-betonski zid u nastavku kojeg je izgradio i stubište; kameno betonski potporni zid (oko strojarnice na zapadu te uzduž strojarnice, bazena i cisterne sve do kraja čestice) na čijem kraju je izgradio stubište s podestom". Tvrdi se da je Barbarić bio svjestan da je riječ o zaštićenom obalnom području te kako prethodno nije ishodio pravomoćnu građevinsku dozvolu.

 

Zbog cijele afere "bespravna gradnja" premijer Andrej Plenković odlučio je maknuti Barbarića s čela Uprave HEP, nakon čega je i on sam ponudio ostavku. Nadzorni odbor HEP-a prihvatio je njegovu ostavku, a na mjesto vršitelja dužnosti stigao je Vice Oršulić, koji bi na toj poziciji trebao provesti šest mjeseci, a onda slijedi javni natječaj na kojem će se izabrati novi predsjednik Uprave HEP-a.

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar raco
raco
19:04 11.12.2023.

Pa na svom je zemljištu gradio

Avatar Crni labud
Crni labud
16:38 11.12.2023.

Dolaze izbori a želi se simulirati funkcioniranje pravne države na primjeru rušenja ilegalno sagrađene nekretnine jednog hadezeovca. Pa nam Vazelinski list svakodnevno šalje izvjšća o rušenju.

BU
burza
16:32 11.12.2023.

Zasto mislite da nas interesira rusenje njegove kuce mene ne kao da nema drugih vaznijih stvari u drzavi kolike kuce su srusene u Istri i nema clanaka a gradili su drzavljani Slovenije takoder bespravno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije