Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMETNI VJEŠTAK

Filmska potjera u Zagrebu ukazala na veliki problem: 'Nismo mi Amerika, mi smo Hrvatska'

Zagreb: Velika policijska potjera završila sudarom
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
14.02.2024.
u 21:17

Prometni vještak smatra da policija tijekom potjere ne smije automobilima zaustavljati bjegunce. "Mi nemamo drugih automobila. Ako se jedan razbije, drugi se dan patrola nema u čemu voziti. Automobili se kupuju putem javnih nabava i ne može se jedan nabaviti odmah idući dan", rekao je Goran Husinec.

Kasno sinoć u Zagrebu dogodila se nevjerojatna policijska potjera za mlađim muškarcem. Sve je počelo oko 21:45 u Novom Jelkovcu, gdje su policajci prišli parkiranom vozilu bez registarskih oznaka u kojemu je sjedio muškarac s kapuljačom preko glave, nakon čega se on dao u bijeg.

Krenuo je na autocestu A3 i vozio do Jankomira, a zatim otišao prema Savskom mostu pa se ponovo vratio prema zapadu i kod Rudeša se zabio u prometni znak. Tada je počeo bježati, ali ga je policija uhvatila i brzo utvrdila da je riječ o muškarcu koji ima više kaznenih prijava i koji je počinio više prometnih prekršaja. U svom je bijegu oštetio i dva policijska automobila. Izgledno je da će se mladića teretiti za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom, za što mu prijeti i do pet godina zatvora.

O ovom je neuspješnom bijegu za Dnevnik govorio sudski vještak za promet Goran Husinec. "Nažalost, kriminala je više, ali mi nismo Amerika, mi smo Hrvatska. Moramo postupati po našim zakonima, koji su blaži. U Americi policajci sa svojim automobilima udaraju u drugi, bacaju ježeve preko ceste, rade prepreke ili pucaju iz pištolja, a kod nas se to ne smije", objasnio je Husinec.

"On im nije pobjegao. Policija je odradila odličan posao po hrvatskom zakonu. Policija ga je locirala, pratila, pozvala pojačanje, trudila se da počinitelja ne povrijedi", dodao je.

VEZANI ČLANCI:

Pojasnio je da policija tijekom potjere ne smije automobilima zaustavljati bjegunce. "Mi nemamo drugih automobila. Ako se jedan razbije, drugi se dan patrola nema u čemu voziti. Automobili se kupuju putem javnih nabava i ne može se jedan nabaviti odmah idući dan", rekao je.

"Trebalo bi promijeniti zakone jer su oni zastarjeli. Danas imamo i potjere za krijumčarima migranata i prije nekoliko godina se ovakvo nešto nije događalo te su policijska oprema i zakoni udovoljavali tim uvjetima, a danas bi ih trebalo postrožiti", zaključio je.

VIDEO Velika noćna policijska potjera u Zagrebu: Za crvenim autom jurilo 10-ak vozila

Komentara 11

BO
BozeSacuvaj
04:48 15.02.2024.

Ne daj Bože da ikad Hrvatska policija dobije onakve ovlasti kao američka policija..bili bi suočeni sa nizom ubojstava civila od strane policijskih službenika..to nam zaista ne treba i to tko želi uvesti -ne želi dobro prvenstveno hrvatskoj policiji...pokazalo se kroz stoljeće da ovlasti policije i pristup kriminalu na europski način daju iste i bolje rezultate nego američki pristup sa tisućama ubijenih na godišnjoj osnovi dok susjedna Kanada ima sličan pristup kao i europske policije sa gotovo nultom stopom ubijenih od strane policijskih službenija i sa 100 puta manjim kriminalom od USA..represija na američki način bi samo otvorila pandoronu kutiju a ne bi riješila kriminal

ZA
!zagreb!
21:53 14.02.2024.

Frajer od Sesveta do Rudeša uspio bježati u ovom kršu od auta.

VL
vladek370
07:11 15.02.2024.

Od kada su se u ZG doselili Bosanci i Albanci od tada su počeli problemi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije