Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJNI OGORČENI

Na Balkanu žive samo medvjedi? Europska komisija objavila edukativnu kartu Europe

European Commission
18.08.2022.
u 09:45

''Na Divljem zapadnom Balkanu se ništa ne može vidjeti niti naći, samo malo trave, medvjeda, pasa i mosta u pustinji'', pisali su sarkastično korisnici, dok su ih neki pozivali ''da se vrate u osnovnu školu'

Povodom Dana mladih kojeg obilježavamo 12. kolovoza, Europska komisija prošloga je tjedna objavila kartu Europe koja prikazuje sve zanimljivosti i karakteristike država. 

Lijepo, raznoliko i toliko toga za otkriti! Istražite Europu ovom ilustriranom kartom iz EU Learning Cornera, mjesta za EU igre, zagonetke i materijale za učenje za sve uzraste, na svim jezicima EU'', napisali su. 

Tako je Italija ispunjena sličicama pizze, skutera i planina, dok se uz Hrvatsku veže Zagrebačka katedrala, Dalmatinski pas i kava. Ipak, brojni korisnici uočili su kako je jedan dio karte ostao gotovo neispunjen, i to Balkan na kojem je samo bila nalijepljena fotografija medvjeda. 

''Kako se usuđujete zemlje izvan EU prikazati kao neke prazne pustinje bez ikakve kulturne baštine? Bilo bi prikladnije da ga ostavite praznim. A čini se da zemlje EU kao glavno nasljeđe imaju uglavnom kršćanske katedrale? Kako se usuđujete ovdje koristiti riječ 'raznolik'? Da ne spominjem koliko je ovo needukativno. Poput toga da se Tunis prikaže na dosta rasistički način, da se hrvatska zastava stavi usred Bosne (o tome smo već vodili rat, znate?), da Srbija izgleda kao da u njoj nitko ne živi osim medvjeda? Razočaravajuće'', pisali su pratitelji. 

''Na Divljem zapadnom Balkanu se ništa ne može vidjeti niti naći, samo malo trave, medvjeda, pasa i mosta u pustinji'', pisali su sarkastično drugi, dok su ih neki pozivali ''da se vrate u osnovnu školu''.

Europska komisiija nije se oglasila unatoč velikom broju nezadovoljnih korisnika te objasnila razlog objavljivanja ovakve karte, a nisu ni izbrisali objavu. 

>> VIDEO Drama u Španjolskoj: Vatra okružila vlak, putnici razbijali prozore i bježali

 

Komentara 28

TM
trade_mark
09:49 18.08.2022.

izvrsna karta.

DU
Deleted user
10:29 18.08.2022.

odlična karta. može li se kupiti? bila bi dobar poster na zidu.

DU
Deleted user
10:29 18.08.2022.

Dobra karta za nas Hrvate i dobar opis Balkanaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije