Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Embargo na iskaz Elisabeth Fritzl i snimka Fritzlova provoda u Tajlandu

13.03.2009.
u 12:24

ST. PÖLTEN – Austrijski mediji izvjestili su kako su nadležni pravosudni organi donje Austrije, s obzirom na šokantnost svjedočenja, stavili embargo na iskaz Elisabeth Fritz (42) dan videovezom. Ona je, inače, ključna svjedokinja u procesu protiv svojega incestuoznog oca Joseph Fritzla koji ju je 24 godine držao zatočenu u podrumskoj tamnici obiteljske kuće u Amstettenu.

Suđenje Fritzlu počinje 16. ožujka u 9.30 sati u St. Pöltenu u najvećoj dvorani Zemaljskog suda u koju će biti pušteno stotinjak osoba, među kojima i odabrani novinari i fotoreporteri različitih medijskih kuća, od arapske Al-Jazeere do američkog CNN-a i britanskog tabloida The Sun do elitnog Die Zeita. Ostatak od ukupno dvije stotine akreditiranih novinara na informacije će morati čekati u novinarskom centru smještenom u šatoru ispred suda.

- To je prava katastrofa za novinare - piše jučer dnevni list Österreich komentirajući zabranu iznošenja u javnost Elisabethina svjedočenja. Isti izvor navodi kako mediji strahuju da „pravog štofa“ zapravo neće ni biti jer u sudnicu nisu pozvani svjedoci, a Fritzlovo svjedočenje će također biti zatvoreno za javnost. Javnost će na suđenju moći biti nazočna samo prvog dana do čitanja optužnice, kada će Fritzl sigurno biti glavna fotografska atrakcija, i posljednjeg dana, vjerojatno 20. ožujka, na proglašenju presude.

Za neposlušne novinare i dovitljive paparazze koji se ogluše na embargo zakonodavac je predvidio odgovarajuće kazne: šest mjeseci zatvora ili visoku novčanu kaznu.

Mediji iz cijelog svijeta nadmeću se tko će dati više novca za ekskluzivnu informaciju ili fotografiju. U sklopu toga medijskog nadmetanja jučer je Austrian Times objavio šokantnu videosnimku Fritzlova provoda na godišnjem odmoru u Tajlandu 1998. godine. Snimka prikazuje incestuoznog oca kako se zabavlja u društvu svog njemačkog prijatelja i tajlandskih maloljetnica dok je Elisabeth s djecom zatočena u podrumskoj tamnici u Amstettenu.

I ranije su bile objavljene videosnimke J. Fritzla na kojima je vidljivo kako uživa u jahanju na slonovima, u masaži na tajlandskoj plaži i kupnji. Britanski tisak svojevremeno je pisao kako je Fritzl na Tajlandu dječacima i transvestitima plaćao za seks.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije