Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Austrijski mediji otkrivaju detalje o tijeku suđenja austrijskom monstrumu

Elisabeth će svjedočiti dva sata dnevno, porotnici pod nadzorom naoružanih čuvara

09.03.2009.
u 08:27

BEČ – Austrijski mediji izvijestili su kako će osmeročlanu porotu i četiri njihova zamjenika na suđenju austrijskom monstrumu Josefu Fritzlu od 16. do 20. ožujka u St. Pöltenu nadzirati naoružani čuvari. Prema informacijama visokih sudskih dužnosnika porotnici će biti smješteni na tajno mjesto nadomak jedne od vojnih baza i svakog će dana biti prebacivani u sudnicu donjoaustrijskoga zemaljskog suda.

Cijelo će suđenje biti tajno, osim čitanja presude završnog dana. Iz njega su izuzeti javnost i novinari za koje će u šatoru pred sudom biti postavljen novinarski centar.

Mediji prenose kako su nadležni pravosudni organi, s obzirom na šokantnost svjedočenja, odlučili da Fritzlova kći Elisabeth daje iskaz svaki dan dva sata videovezom kako ne bi nju i nazočnu porotu, koja je prošla posebne psiholške pripreme, previše opteretili.

Elisabethin brat Harald također će dati iskaz, no još uvijek se ne zna hoće li to učiniti u sudnici, gledajući se oči u oči s incestuoznim ocem Josefom Fritzlom, ili videovezom.

Austrijski mediji pišu da Harald ima namjeru sutkinji Andreji Humer i poroti kazati kako je njegov otac Fritzl, kojeg su se svi strašno bojali, psihički i fizički terorizirao vlastitu djecu, prvenstveno njega, suprugu i njegove sestre Elisabeth i Rosemarie, često ih gazeći nogama na podu i prijeteći im smrću.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije