Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZNATI NOVI DETALJI

DORH o tragediji kod Slavonskog Broda: Vozač je bio u stanju umora i nesposoban za vožnju

Slavonski Brod: Vozač autobusa u pratnji policije priveden u Županijsko državno odvjetništvo
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
26.07.2021.
u 17:49

Nakon ispitivanja okrivljenika slijedi donošenje rješenja o provođenju istrage, a državno odvjetništvo će podnijeti sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu službeno su se oglasili o provedenoj dokaznoj radnji prvog ispitivanja 52-godišnjeg vozača, državljanina Republike Kosovo, zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona/11.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 52-godišnjak u nedjelju, 25. srpnja oko 6,15 sati, protivno članku 47. stavak 2. i članku 198. stavak 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, upravljao autobusom južnom kolničkom trakom autoceste A3 kod mjesta Sibinj (211. kilometar i 200 metara), te da se u stanju umora i nesposobnosti za sigurno upravljanje vozilom nije kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika pa je skrenuo u desnu stranu na travnatu površinu s južne strane. Tom je prilikom došlo do izlijetanja autobusa i prevrtanja na desnu bočnu stranu, pri čemu je smrtno stradalo deset osoba, a još je deset osoba zadobilo tjelesne ozljede, teške tjelesne ozljede ili teške tjelesne ozljede opasne po život - navodi se u priopćenju DORH-a.

VIDEO: U Slavonskom Brodu vozač autobusa priveden u Županijsko državno odvjetništvo u pratnji policije.

Nakon ispitivanja okrivljenika slijedi donošenje rješenja o provođenju istrage, a državno odvjetništvo će podnijeti sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

Podsjetimo, vozač kobnog autobusa kosovske registracije u kojem je bilo 69 ljudi uhićen je u nedjelju prijepodne. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom i nadležnom državnom odvjetništvu.

 

 

Ključne riječi

Komentara 15

DU
Deleted user
18:26 26.07.2021.

ne sramotite se skidajte čovjeku lisice ionako smo dotaknuli društveno moralno dno , nemojte ispod toga.Vodite ga kao zadnjeg kriminalca kako vas nije sram tko nam sve hoda slobodno ulicama ...ovaj čovjek je nenamjerno nesvjesno izazvao nesreću i neka odgovaraa kako mora ali nema potrebe za lisicama......

ST
Stari
18:49 26.07.2021.

Skinite jadnom čovjeku lisice. Niti je kriminalac, niti će bježati.

MA
maximinimax
18:52 26.07.2021.

Vezali poštena čovjeka koji je priznao što se dogodilo, šalji ga njegovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije