Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rotary klub

Dodijeljene stipendije studentima iz dječjih domova

Stipendije - Rotary klub
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
05.11.2013.
u 17:16

Tridesetero brucoša iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji dobilo je danas stipendije u sklopu humanitarne akcije Korak u život, u organizaciji Rotary kluba Zagreb Kaptol, čime je nastavljena jedna od najuspješnijih hrvatskih humanitarnih akcija.

Tridesetero brucoša iz domova za nezbrinutu djecu i udomiteljskih obitelji dobilo je danas stipendije u sklopu humanitarne akcije Korak u život, u organizaciji Rotary kluba Zagreb Kaptol, čime je nastavljena jedna od najuspješnijih hrvatskih humanitarnih akcija. Njome su u proteklih pet godina osigurana sredstva za 151 stipendiju za mlade ljude, koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za djecu i udomiteljske obitelji i snalaziti se u životu, pa nemaju mogućnosti nastaviti se obrazovati. Svake je godine dvjestotinjak djece u Hrvatskoj bez odgovarajuće roditeljske skrbi u toj situaciji. Ovogodišnji stipendisti upisali su fakultete diljem Hrvatske. Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić izjavila je kako je to što Rotary klub Zagreb Kaptol radi sjajna stvar jer iako Ministarstvo stipendira 93 stipendista, to nije dovoljno.

– Negativne afere s udrugama truju društvo, zato je jako važno imati ovako kristalno čistu akciju, da bi se vratilo povjerenje u humanitarne akcije. Naši su građani prošle godine uplatili ukupno 77 milijuna kuna za razne humanitarne akcije – kazala je M. Opačić. Akcija Rotary kluba Zagreb Kaptol nadrasla je sam klub, uključuju se svi Rotary klubovi u zemlji, ali i mnogi građani. – Ne postoji nijedna ozbiljna tvrtka koja nije poduprla ovu akciju – rekao je Mislav Jelić iz Rotary kluba Zagreb Kaptol, a njegove riječi potvrđuje ovogodišnji popis sponzora. Naime, ove su godine uz Rotary klub Zagreb Kaptol stipendije osigurali INA, CIOS, Erste Plavi, Croatia osiguranje, Privredna banka Zagreb, Zagrebački Holding, Plinara Opskrba, Gradska Plinara, Večernji list, 24 sata i NOVA TV.

Veliko finale akcije održat će se u petak, 6. prosinca, na Svetog Nikolu, velikim humanitarnim koncertom Zagrebačke filharmonije u dvorani Vatroslava Lisinskog. Odmah kreće novi krug  skupljanja sredstava za sljedeću generaciju mladih stipendista. Koncertom će dirigirati maestro Ivo Lipanović, a nastupit će Valentina Fijačko, Dubravka Mušović Šeparović, Nikolina  Pinko, Domagoj  Dorotić, Ljubomir  Puškarić i Giorgio  Surian. Uz kupnju ulaznica za koncert, građani mogu akciji pomoći pozivom na broj 060 9001.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije