Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
govorio je istinu

DNK analiza pokazala: Kardinal nije otac Petera Stelzera

franc rode
Reuters/PIXSELL
02.10.2012.
u 22:29

Rode je pristao napraviti DNK test kako bi svima, a pogotovo Peteru dokazao da nije čovjek s kojim je njegova majka Tanja Breda (61) zatrudnjela 1960. godine u Mariboru.

Bivši ljubljanski nadbiskup Franc Rode konačno može odahnuti. DNK analiza koja je provedena prošli tjedan pokazala je da njemački državljanin Rode Stelzer ipak nije njegov sin, prenosi slovenski list Delo protiv kojeg je bivši nadbiskup najavio podizanje optužnice jer je u nekoliko navrata objavio tu neistinitu informaciju.

Rode je pristao napraviti DNK test kako bi svima, a pogotovo Peteru dokazao da nije čovjek s kojim je njegova majka Tanja Breda (61) zatrudnjela 1960. godine u Mariboru.

Tada 18-godišnja Breda preselila se u Njemačku gdje je rodila sina. Misleći kako mu je Rode otac, Peter ga je pokušavao kontaktirati dok je bio u Vatikanu, a kako mu to nije uspjelo kasnije ga je javno prozivao i tražio da se podvrgne testiranju.

Delo piše da je Stelzer prihvatio činjenicu da mu Rode nije otac te da mu je uputio iskrenu ispriku.

>>Kardinal Rode traži da se test DNK obavi u Sloveniji, Peter se protivi

Komentara 20

DE
debelacija
23:08 02.10.2012.

Najlaksi nacin oblatiti i poniziti Crkvu i svecenstvo: lazno im podvaliti zensku i dijete - i cekaj ishod! Komunisticka antivjerska propadanda iz krepane tvorevine! Fuj!

FR
frkafuljak
23:13 02.10.2012.

A je li je napravljen DNK test u Kući cvijeća? Da se vidi je li se radi o rusko-židovskoj ili zagorsko-slovenskoj kombinaciji.

DU
Deleted user
22:38 02.10.2012.

DNK test = Da Nije Kardinalovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije