Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
\"završena stvar\"

Divjak o Dobrovoljačkoj: Treba stati na kraj provokacijama

'Bosnian army General Jovan Divjak speaks during an interview with Reuters in his office in Sarajevo in this September 1995 file photo. Austrian police arrested a Bosnian wartime army general late on
'DANILO KRSTANOVIC'
21.04.2012.
u 20:31

Bivši ratni general Armije BiH napao je najavu iz Banja Luke o obilježavanju godišnjice stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu

Bivši ratni general Armije BiH Jovan Divjak izjavio je, povodom najava iz Banja Luke da će 3. svibnja ponovno obilježiti godišnjicu stradanja vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu, kako treba "stati na kraj provokacijama" jer je ovaj slučaj "završena stvar", javlja agencija Tanjug, a prenose brojni mediji u Srbiji koji podsjećaju kako je Jovana Divjaka austrijsko pravosuđe prošle godine odbilo izručiti Srbiji i odbacilo sve optužbe protiv njega u vezi s ovim slučajem. Slično je reagiralo i britansko pravosuđe kada nije izručilo ratnog člana Predsjedništva BiH Ejupa Ganića kojega je Srbija optuživala za isti slučaj.

U Dobrovoljačkoj ulici 3. svibnja 1992. poginula su, prema srpskim tvrdnjama, 42 pripadnika bivše JNA kada su se povlačili iz jedne sarajevske vojarne dok bošnjačka strana spominje nekoliko poginulih. Divjak drži kako je tužiteljstvo BiH trebalo zaključiti ovaj slučaj pa ne bi dolazilo do napetosti između Bošnjaka i Srba uoči svakog 3. svibnja.

- Sve dok je tako, imat ćemo obilježavanja i provokacije koje će se nastaviti svake godine. Tužiteljstvo BiH to mora okončati i jasno podvući crtu, da ne kažem zabraniti - drži Divjak dodajući kako "u Dobrovoljačkoj ulici više nije problem obilježavanja navodnog zločina, nego što u RS ne žele prihvatiti odluke Tužiteljstva BiH i Međunarodnog suda pravde u Haagu".

- Sve dok je tako, dok se negiraju Tužiteljstvo BiH i Haag, to je provokacija - rekao je Divjak za sarajevski Dnevni avaz te podsjetio kako je tužiteljstvo BiH u siječnju ove godine obustavilo istragu u slučaju "Dobrovoljačka" protiv 14 osumnjičenih, među kojima je bio i Jovan Divjak.

Ključne riječi

Komentara 13

SK
skverko
22:44 21.04.2012.

Nije kriv Jovan Divjak niti su kriva ta djeca od 18 ili 19 godina. Krivi su oficiri JNA srpske nacionalnosti (ne svi) koji su pošto poto htjeli rat pa im u tom cilju dostizanja ratnog stanja nitko nije bio svet pa tako ni zivoti mladih nevinih ljudi.

ZE
zelja12
22:49 21.04.2012.

da li ce vec jednom bosanski i hrvatski politicari ozbiljno reci i zaprijetiti toj rep. srp. ili su sarajevo i zagreb kukavice i dozvoljavaju srbima svakakve provokacije

OB
-obrisani-
11:59 22.04.2012.

Jedino zbog cega bih ga ja kaznio je sto su se kaaasno sjetili da su u ratu i sto...su ih previse malo pokokali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije