Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO U ŠARENGRADU

Detalji napada: Sinovi su majku izudarali po glavi i tijelu

Šarengrad: Mladić u selu između Iloka i Vukovara ubio majku
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/9
02.05.2021.
u 22:43

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru je, nakon kriminalističkog istraživanja i hitnih dokaznih radnji provedenih u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, ispitalo dvojicu uhićenih hrvatskih državljana (1993. i 1986.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru objavilo je priopćenje vezano uz smrt žene u Šarengradu. U priopćenju navode kako su ispitali 27-godišnjaka i 34-godišnjaka, sinove ubijene žene kojima je sudac odredio istražni zatvor.

Sinovi su više puta udarili majku po glavi i tijelu nakon čega je ona preminula. Otkriveno je i kako su majku prethodno verbalno i fizički zlostavljali.

- Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru je, nakon kriminalističkog istraživanja i hitnih dokaznih radnji provedenih u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, ispitalo dvojicu uhićenih hrvatskih državljana (1993. i 1986.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 1., 3. i 4. Kaznenog zakona. (1. 5. 2021.)
Postoji osnovana sumnja da su 29. travnja 2021. oko 18,30 sati u Šarengradu, 27-godišnji osumnjičenik i 34-godišnji osumnjičenik, zajedno i po prethodnom dogovoru, u dvorištu obiteljske kuće pričekali majku (1964.); koju su prethodno verbalno i fizički zlostavljali; a kada je ona ušla u dvorište, koristeći njezino povjerenje jer nije očekivala njihov dolazak i napad, nakon prepirke, u cilju da ju usmrte zadali joj više udaraca u predjelu glave i tijela. Majka je ubrzo preminula uslijed nanesenih joj višestrukih ozljeda glave.

Sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv obojice osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja istrage i ponovnog počinjenja istovrsnog ili sličnog kaznenog djela te zbog neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo okolnosti počinjenja kojeg su posebno teške (čl. 123. st. 1. toč. 2., 3. i 4. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage prihvatio je navedeni prijedlog i odredio obojici osumnjičenika istražni zatvor po predloženim osnovama - stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Komentara 2

JO
jovicamod
00:31 03.05.2021.

To joj je valjda zahvala što ih je nosila, rodila i othranila... Tko joj je kriv što nije abortirala, jer bi sada bila živa. Sve poremećeno u zadnje vrijeme.

LI
liliZG
17:04 03.05.2021.

to je ko i u slučaju Nicoll, još samo kada kažu da je obitelj već bila u sustavu socijalne zaštite i da su mladići već kažnjavani za mali milion ne/djela....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije