Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PARADOKSI

Čelnik siromašnog Afganistana ne zna kamo bi sa silnim bogatstvom

kar
afp
VL
Autor
Hrvoje Dečak
13.09.2010.
u 19:00

Daily Telegraph objavio je dokaze o vlasništvu vila u Dubaiju, koje zajedno vrijede više od 90 milijuna funti, a svima su vlasnici bliski rođaci afganistanskog predsjednika.

Obitelj Hamida Karzaija, afganistanskog predsjednika, povezana je s desetak i više luksuznih vila u Perzijskom zaljevu.

Ta spoznaja zabrinula je Zapad i navukla oblake sumnje o tome kako zapadna pomoć i novac koji se šalju u Afganistan, jednu od najsiromašnijih zemalja svijeta, možda završavaju negdje sasvim drugdje.

Daily Telegraph objavio je dokaze o vlasništvu vila u Dubaiju, koje zajedno vrijede više od 90 milijuna funti, a svima su vlasnici bliski rođaci afganistanskog predsjednika.

Imovina Kabulske banke

Naime, nekretnine su povezane s najvećom afganistanskom privatnom bankom, Kabulskom bankom. Glavnina tih nekretnina jest 14 vila na Palm Jumeirahu, čuvenom umjetnom otoku u Dubaiju u obliku palmina lista, a registrirane su na ime Shera Khana Farnooda, bivšeg direktora Kabulske banke.

Ta banka također posjeduje još jedan stan, dvije poslovne čestice i aviokompaniju gubitaša Pamir Airlines, poduzeće također registrirano u Dubaiju.

Zbrinuo i svojeg brata

Mahmoud Karzai, predsjednikov brat, i trećina najvećih dioničara banke, poput Khana Farnooda, koriste vilu vrijednu četiri milijuna funti.

Ostala imovina procjenjuje se na između milijun i tri milijuna funti.  

Ključne riječi

Komentara 24

OB
-obrisani-
15:50 14.09.2010.

TV- snimci pokazuju da je u Afganistanu u dvije godine rata sagradjeno oko 2000 novih superluxuznih privatnih vila. Ako MZ. ne nahrani gladnu sirotinju otici ce sve u p. materinu i nece ih ni Amerika spasiti.

Avatar Rubirosa
Rubirosa
19:28 13.09.2010.

Gospon H.Decak zasto unosite zabunu medju citaoce,pa opste je poznato da \"gospon \"brat od Precednika slovi za najboljeg majstora u pravljenju zagorskog specijaliteta zvana \"MAKovnjaca\"......;) a na novcicima nepise kako su zaradjeni.....

Avatar cluesblues
cluesblues
21:12 13.09.2010.

a to se razlikuje od celnika siromasne hrvatske po cemu?.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije