Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Čelnik siromašnog Afganistana ne zna kamo bi sa silnim bogatstvom

Daily Telegraph objavio je dokaze o vlasništvu vila u Dubaiju, koje zajedno vrijede više od 90 milijuna funti, a svima su vlasnici bliski rođaci afganistanskog predsjednika.
13. rujna 2010. u 19:00 24 komentara 2 prikaza
kar
Foto: afp

Obitelj Hamida Karzaija, afganistanskog predsjednika, povezana je s desetak i više luksuznih vila u Perzijskom zaljevu.

Ta spoznaja zabrinula je Zapad i navukla oblake sumnje o tome kako zapadna pomoć i novac koji se šalju u Afganistan, jednu od najsiromašnijih zemalja svijeta, možda završavaju negdje sasvim drugdje.

Daily Telegraph objavio je dokaze o vlasništvu vila u Dubaiju, koje zajedno vrijede više od 90 milijuna funti, a svima su vlasnici bliski rođaci afganistanskog predsjednika.

Imovina Kabulske banke

Naime, nekretnine su povezane s najvećom afganistanskom privatnom bankom, Kabulskom bankom. Glavnina tih nekretnina jest 14 vila na Palm Jumeirahu, čuvenom umjetnom otoku u Dubaiju u obliku palmina lista, a registrirane su na ime Shera Khana Farnooda, bivšeg direktora Kabulske banke.

Ta banka također posjeduje još jedan stan, dvije poslovne čestice i aviokompaniju gubitaša Pamir Airlines, poduzeće također registrirano u Dubaiju.

Zbrinuo i svojeg brata

Mahmoud Karzai, predsjednikov brat, i trećina najvećih dioničara banke, poput Khana Farnooda, koriste vilu vrijednu četiri milijuna funti.

Ostala imovina procjenjuje se na između milijun i tri milijuna funti.  

Zabava u zagrebačkom hotelu
'revolucija zabave'
Šire se snimke partyja u zagrebačkom hotelu, organizatori tvrde da ne krše propisane mjere
Solana Nin
SINERGIJA PRIRODE
Jeste li već otkrili kraljicu među solima?
 • -obrisani-:

  TV- snimci pokazuju da je u Afganistanu u dvije godine rata sagradjeno oko 2000 novih superluxuznih privatnih vila. Ako MZ. ne nahrani gladnu sirotinju otici ce sve u p. materinu i nece ih ni Amerika spasiti.

 • Avatar Rubirosa
  Rubirosa:

  Gospon H.Decak zasto unosite zabunu medju citaoce,pa opste je poznato da \"gospon \"brat od Precednika slovi za najboljeg majstora u pravljenju zagorskog specijaliteta zvana \"MAKovnjaca\"......;) a na novcicima nepise kako su zaradjeni.....

 • Avatar cluesblues
  cluesblues:

  a to se razlikuje od celnika siromasne hrvatske po cemu?.....