Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudjelovalo 20.000 ljudi

Čečenija neće biti uključena u mobilizaciju, Kadirov: Već smo premašili svoje ciljeve

Head of the Chechen Republic Ramzan Kadyrov visits Mariupol
Foto: Chingis Kondarov/REUTERS
1/3
23.09.2022.
u 09:56

Zaprijetio je da će svaka osoba koja se pridruži demonstracijama biti poslana "na prvu crtu". U slučaju da prosvjeduju žene, na bojište će biti poslani njihovi muževi i sinovi

Čečenski vođa Ramzan Kadirov rekao je da se mobilizacija koju je naložio ruski predsjednik Vladimir Putin neće proširiti na Čečeniju jer je ona već "premašila svoje ciljeve".

Kadirov je ustvrdio da je u "specijalnoj operaciji" sudjelovalo 20.000 ljudi i da je kao rezultat toga Čečenija premašila svoj cilj za 254%. Kako ističe Pravda, nije jasno na koje je ciljeve Kadirov mislio, niti tko je te ciljeve postavio i kako su odobreni.

Kadirov je također rekao da su muški članovi obitelji oko 40 žena koje su 21. rujna pokušale održati antiratne demonstracije u Groznom, glavnom gradu Čečenije, već mobilizirani i poslani u Ukrajinu. 

Zaprijetio je da će svaka osoba koja se pridruži demonstracijama biti poslana "na prvu crtu". U slučaju da prosvjeduju žene, na bojište će biti poslani njihovi muževi i sinovi. 

VIDEO Vladimir Putin u govoru poslao poruku Zapadu: 'Ne blefiram!'

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin proglasio je u srijedu djelomičnu vojnu mobilizaciju te podržao referendume u područjima Ukrajine koja su pod ruskom okupacijom. Brojni svjetski čelnici i dužnosnici osudili su taj potez, a on se nije svidio niti mnogim Rusima koji su nedugo nakon donošenja odluke odlučili napustiti svoju zemlju. 

Nakon objave ruskog predsjednika o početku djelomične mobilizacije, ruski ministar obrane Sergej Šojgu istaknuo je da će se mobilizirati oko 300.000 pričuvnika.

 

Komentara 12

Avatar kastanjer2
kastanjer2
10:17 23.09.2022.

Eto čečenkama načina kako se riješiti muža bez problema. Samo odeš na trg i prosvjeduješ.

PI
Pilatus
10:12 23.09.2022.

Sad kada dignu, obuku i naoružaju 300 tisuća nezadovoljnih rusa, taman dovoljno da krenu na Moskvu i Kremlj i skinu onog patuljastog zločinca za prijestolja!!!! Pitali smo se kako srušiti Putka, evo im prilike!!

DU
Deleted user
10:34 23.09.2022.

Niste postigli. Rekao si da ćete zauzeti Kijev i da je Ukrajina prošlo vrijeme.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije