Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obitelj izgubila nadu

Brata su na Zrću ubili jer je došao po milijun kuna

Marijan Vukelić ubijen je na Zrću
Foto: Pixsell/ Večernji list
1/2
19.08.2014.
u 19:58

Policija još ne zna tko je bocom šampanjca zatukao i u krvi ostavio uspješnog hrvača i profesora tjelesnog na popularnoj plaži

Marijan Vukelić, profesor tjelesnog u jednoj zagrebačkoj školi, došao je 19. kolovoza prošle godine navečer na Katarelac u uvali Zrće. Nazočnost 62-godišnjaka među razuzdanim, pijanim i često drogiranim mladim ljudima, pokazat će se poslije, ostala je neprimijećena. Iako uspješan hrvač i u veteranskoj konkurenciji i koliko god mladolik, za svoje godine taj kršni Ličanin jednostavno je na Zrću morao biti primijećen.

Ključni sati prije zločina

No, nije. S kim je bio, i tko ga je tada izudarao bocom šampanjca po glavi, ni danas se ne zna. Vukelić je 22. kolovoza u zadarskoj bolnici preminuo od ozljeda. Policija je ispitala na desetke osoba, no i dalje tapka u mraku. Nije pronađen nijedan svjedok. Ipak, slučaj nije zaključen. Obitelji, a napose njegovu bratu Marku, ponestaje nade u otkrivanje ubojice i sve je uvjereniji da mu je brat mučki ubijen iz koristoljublja. Vjeruje da je scenarij ovakav:

– Moj brat na Zrću nije imao što raditi i on je ondje namamljen. Dobio je više od milijun kuna odštete za razdoblje kada je ostao bez posla u školi i taj je novac nekom posudio. Krenuo je u Novalju da mu dužnik vrati novac i taj netko dogovorio je sastanak na Zrću. U onoj gužvi odlučio ga je ubiti... – prepričao nam je s tugom u glasu Marko Vukelić. Policija s njim nije kontaktirala zadnja tri mjeseca.

– Više me ne zovu i ne znam što je s istragom. Brata nema, a ubojica je na slobodi. Više se i ne nadam. Marijan je bio odličan čovjek i posudio je nekomu novac te vjerojatno zbog toga i stradao. Ovo nam je najteža godina u životu – ogorčeno nam je rekao Marko Vukelić. Marijan Vukelić u Zagreb je došao kao mladić iz Like, iz Gospića odnosno Donjeg Kosinja. Kontaktirao je s obitelji, ali je vodio svoj život daleko od Like. Bio je samozatajan i obitelji nije puno o sebi govorio. Proputovao je svijet, navodno je bio i omiljen među ženama, a noćne klubove upoznao je kada je svojedobno ostao bez posla u školi i počeo raditi kao zaštitar po klubovima u Hrvatskoj. Policija je, kako doznajemo, u jednom trenutku pokušala do ubojice doći kontaktirajući s osobama iz noćnih klubova koje je poznavao i koji bi mogli znati što je radio nekoliko sati u uvali Zrće i s kim se ondje sastao. Od njemačkih državljana koji su te večeri bili na jednom od partyja na Zrću i koji su zvali Hitnu pomoć kada su pronašli Vukelića okrvavljene glave tik uz golemi zvučnik na plaži, nisu doznali ništa važno.

Tražili mlade Talijane

I oni su, kao i većina na Zrću, u to vrijeme partijali. Ozlijeđeni Vukelić zadobio je frakturu lubanje i nagnječenje mozga, a navodno je imao i hematome po tijelu. Nijemci su se navodno prisjetili da su vidjeli stariju osobu na partyju i policiji su možda oni dali navodni trag prema mladim Talijanima koji su bili u blizini mjesta gdje je Marijan Vukelić pronađen. Policija je navodno za kontakt s Talijanima zatražila asistenciju Interpola, no to kao i sve drugo iz istrage ne potvrđuju, a očito ni to nije rezultiralo pronalaženjem ubojice. Točno godinu dana od brutalnog napada na zagrebačkog profesora slučaj se nije pomaknuo s mrtve točke, a na mjestu gdje je Marijan Vukelić premlaćen do smrti i dalje se partija.

>> Zadnji ga vidio živog: Nisam imao slobodnu sobu pa je išao na Zrće

>> Profesor tjelesnog na Zrću umro od udaraca u glavu!

Komentara 45

Avatar tajar
tajar
20:12 19.08.2014.

Priča ne drži vodu!

Avatar Pro et Contra
Pro et Contra
21:40 19.08.2014.

Sve sto policija treba da zna je u njegovom mobitelu ...........

T1
t111
20:14 19.08.2014.

uz duzno stovanje, ali od kuda profesoru tjelesnog milijun kuna viska da posudjuje poluznancima? da se ne radi o kamataru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije