Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostao bez saveznika

Bouteflika pod pritiskom vojske dao ostavku

Abdelaziz Bouteflika
Handout/REUTERS/PIXSELL
04.04.2019.
u 07:32

Bolesni 82-godišnji Bouteflika napustio je svoj položaj nedugo nakon što je načelnik glavnog stožera alžirske vojske, general Ahmed Gaid Salah, zatražio da se 'odmah provede' ustavni postupak za razrješenje predsjednika

Nakon vala prosvjeda i velikih pritisaka od strane vojske alžirski predsjednik Abdelaziz Bouteflika podnio je ostavku. U svom obraćanju, alžirskom je narodu poželio sreću i slogu te da čuvaju zemlju od vanjskih neprijatelja koji čitavo vrijeme rade na njenoj destabilizaciji kako bi se domogli bogatih resursa.

Bolesni 82-godišnji Bouteflika napustio je svoj položaj nedugo nakon što je načelnik glavnog stožera alžirske vojske, general Ahmed Gaid Salah, zatražio da se “odmah provede” ustavni postupak za razrješenje predsjednika.

– Nema više prostora za gubljenje vremena – kazao je general Salah ističući kako će svi koji su odgovorni za korupciju i kriminal biti uhićeni i sankcionirani aludirajući na čelnike vladajuće stranke Fronta narodnog oslobođenja. Da je vojska prisilila na ostavku, predsjednika Boutefliku, koji nije htio otići s vlasti sam iako je ranije kazao da će dati ostavku prije isteka svog mandata 28. travnja, dokazuje i priopćenje iz Ministarstva obrane. Ono je nakon sastanka vojnog vrha priopćilo da alžirska vojska ne smatra vjerodostojnim priopćenje objavljeno 1. travnja u kojemu predsjednik Bouteflika najavljuje ostavku prije isteka mandata. Načelnik glavnog stožera natuknuo je da bi vojska mogla odbiti provesti odluke predsjednika. Nema sumnje da je vojska preuzela ovlasti u svoje ruke s obzirom na to da zemlji na široka vrata prijeti povratak islamista na vlast.     

Video: Muškarac se 'borio' s labudom, no sve je zaprepastio postupak ove majke

Ključne riječi

Komentara 3

MX
Mister X
09:10 04.04.2019.

Bouteflika pod pritiskom vojske dao ostavku nisam zanao da su Alžirci bijelci !!!!

Avatar nekakav
nekakav
08:05 04.04.2019.

i sad će poteći med i mlijeko u zemlji... pijesak će se pretvoriti u plodnu crnicu, kamen u grumen zemlje, vjetar u kišu, grmlje u drveće, šume... ali... alžir ima 150 mlrd dolara keša na koji je netko bacio oko i odlučio 'investirati'. nije to prezidente potrošio na sebe i familiju. očekujemo veliki zapah investicija tamo... a znate li da su i u francuskoj prosvjedi protiv vlasti...

Avatar maxist
maxist
22:16 05.04.2019.

još za tita i sadata on je bio faca......dobro da nije ko Idi Amin Dada.............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije