Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otvorena Hrvatska

Boris Lalovac: Objavit ćemo poštuje li država rokove plaćanja

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/2
26.03.2014.
u 11:55

Lalovac je najavio da će unutar 6 mjeseci također biti uveden sustav u kojem će se moći vidjeti s kim sve država posluje

 - Prvi put to sada ovdje kažem. Ministarstvo financija provodi plan i u narednih 6 mjeseci objavit će da li i kako država plaća u odnosu na rokove plaćanja. Naime, puno se dosada govorilo kako država ne podmiruje svoje obaveze i ne poštuje rokove plaćanja. A sada kanimo objaviti kako država izvršava sve rokove plaćanja i je li to uoči zakonskih okvira. To će se odnositi na sve, na sva državna poduzeća, ministarstva, agencije, zavode... Time ćemo pokazati da smo i u tom dijelu transparentna vlast koja u vremenu kada se nema novaca nastoji da se pravila poštuju čime idemo prema društvu blagostanja i napretka što želimo biti. Najavio je to zamjenik ministra financija Boris Lalovac na današnjoj konferenciji 'Otvorena Hrvatska' koja se održava na zagrebačkom FER-u.

Lalovac je najavio da će unutar 6 mjeseci također biti uveden sustav u kojem će se moći vidjeti s kim sve država posluje. Bit će dovoljno znati OIB neke firme, ukucati ga na internet i vidjeti da li ta firma i na koji način posluje s državom. Na konf. su još govorili i pr. Ivo Josipović rekavši da je Hrvatska ozbiljno promeijnila svoj odnos pram korupciji - Korupcija u Hrv. nije dobrodošla i svatko tko bude uhvaćen u korupciji neće dobro proći, istaknuo je Josipović dotaknuvši se i silne birokracije u nas kazavši da bespotrebne spore i iracionalne procedure treba promijeniti, učiniti realnijima ili ukinuti jer se kako reče susretao s brojnim domaćim i stranim investitorima koji su očajavali nad brojem, vrstom i iracionalnošću mnogih dokumenta koji su se od njih tražili.

Ministar obrazvonja Željko Jovanović pak još je jednom najavio kako se od iduće školske godine građanski odgoj i obrazovanje uvodi u sve škole.

>> Boris Lalovac: 'Pljačka stoljeća bio je stari zakon o stečajevima'

Komentara 2

HE
hercegovačkiponos
12:12 26.03.2014.

Lalovac, ti si lažljivac isto kao i tvoj šef Linić! A evo ti i dokaza. Pripadnicima HVO-a koji su otišli u mirovinu po sporazumu RH-BiH niste isplatili zaostale svote mirovina za 2007. godinu. Dakle dužni ste ljudima više od 77 godina. To će uskoro otići i u zastaru, što će biti neviđeni skandal. Kako je moguće da ljudima ne isplatite te mirovine ??? Pitate li se vi imaju li ti ljudi šta za jesti, koliko ih se ubilo zbog toga??? Užas i sramota!

Avatar ukurtapash
ukurtapash
16:59 26.03.2014.

isssss, bljedoliki zombi josipovic izgleda zastrasujuce...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije