Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Boris Lalovac: Objavit ćemo poštuje li država rokove plaćanja

Lalovac je najavio da će unutar 6 mjeseci također biti uveden sustav u kojem će se moći vidjeti s kim sve država posluje
26. ožujka 2014. u 11:55 2 komentara 1203 prikaza
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

 - Prvi put to sada ovdje kažem. Ministarstvo financija provodi plan i u narednih 6 mjeseci objavit će da li i kako država plaća u odnosu na rokove plaćanja. Naime, puno se dosada govorilo kako država ne podmiruje svoje obaveze i ne poštuje rokove plaćanja. A sada kanimo objaviti kako država izvršava sve rokove plaćanja i je li to uoči zakonskih okvira. To će se odnositi na sve, na sva državna poduzeća, ministarstva, agencije, zavode... Time ćemo pokazati da smo i u tom dijelu transparentna vlast koja u vremenu kada se nema novaca nastoji da se pravila poštuju čime idemo prema društvu blagostanja i napretka što želimo biti. Najavio je to zamjenik ministra financija Boris Lalovac na današnjoj konferenciji 'Otvorena Hrvatska' koja se održava na zagrebačkom FER-u.

Lalovac je najavio da će unutar 6 mjeseci također biti uveden sustav u kojem će se moći vidjeti s kim sve država posluje. Bit će dovoljno znati OIB neke firme, ukucati ga na internet i vidjeti da li ta firma i na koji način posluje s državom. Na konf. su još govorili i pr. Ivo Josipović rekavši da je Hrvatska ozbiljno promeijnila svoj odnos pram korupciji - Korupcija u Hrv. nije dobrodošla i svatko tko bude uhvaćen u korupciji neće dobro proći, istaknuo je Josipović dotaknuvši se i silne birokracije u nas kazavši da bespotrebne spore i iracionalne procedure treba promijeniti, učiniti realnijima ili ukinuti jer se kako reče susretao s brojnim domaćim i stranim investitorima koji su očajavali nad brojem, vrstom i iracionalnošću mnogih dokumenta koji su se od njih tražili.

Ministar obrazvonja Željko Jovanović pak još je jednom najavio kako se od iduće školske godine građanski odgoj i obrazovanje uvodi u sve škole.

>> Boris Lalovac: 'Pljačka stoljeća bio je stari zakon o stečajevima'

Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja
ISPITIVANJE ZA IZNUDU
Mrzovoljni Leon Lučić vrijeđao i pljuvao prilikom privođenja: 'Gdje ste, bando destruktivna!'
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • hercegovačkiponos:

    Lalovac, ti si lažljivac isto kao i tvoj šef Linić! A evo ti i dokaza. Pripadnicima HVO-a koji su otišli u mirovinu po sporazumu RH-BiH niste isplatili zaostale svote mirovina za 2007. godinu. Dakle dužni ste ljudima više od 7 ... prikaži još!7 godina. To će uskoro otići i u zastaru, što će biti neviđeni skandal. Kako je moguće da ljudima ne isplatite te mirovine ??? Pitate li se vi imaju li ti ljudi šta za jesti, koliko ih se ubilo zbog toga??? Užas i sramota!

  • Avatar ukurtapash
    ukurtapash:

    isssss, bljedoliki zombi josipovic izgleda zastrasujuce...