Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drvo po drvo - nova šuma!

Bogatija Petrova gora: Obavljena akcija sadnje hrasta lužnjaka u sklopu Rezolucije Zemlja

Foto: Večernji list
1/21
23.11.2023.
u 17:03

Dovoljno je na web stranici rezolucijazemlja.hr ispuniti obrazac, a mi ćemo zasaditi jedno stablo i poslati vam dokument s potvrdom i lokacijom gdje je vaše drvo zasađeno

Projekt Večernjeg lista Rezolucija Zemlja, trenutno najveća ekološka akcija u Hrvatskoj koja ima za cilj podizanje svijesti o zaštiti i očuvanju okoliša, danas je na Petrovoj gori okupila partnere projekta koji su zajedno s Hrvatskim šumama i Večernjakovcima napravili veliku akciju pošumljavanja. Sadnjom hrasta lužnjaka obilježena je velika brojka od 25.000 prijavljenih u akciji "Klikni i posadi stablo!".

Riječ je o akciji koju je ovog ljeta pokrenuo Večernji list u suradnji s Hrvatskim šumama, a cilj je bio potaknuti svakog pojedinca na aktivan angažman i svjesno sudjelovanje u zaštiti okoliša. Dovoljno je na web stranici rezolucijazemlja.hr ispuniti obrazac, a mi ćemo zasaditi jedno stablo i poslati vam dokument s potvrdom i lokacijom gdje je vaše drvo zasađeno. Svjesni potrebe za promjenom, Večernji list i Hrvatske šume krenuli su u akciju sadnje stabala jer upravi je to jedan mali korak; koji pojedinci mogu napraviti za zeleniju budućnost.

1/21

Poslovica kamen po kamen – palača, drvo po drvo – nova šuma ozbiljno je shvaćena pa se tako do danas u akciju uključilo već 25.000 ljudi. Njihova sadnja počinje ovih dana.

POVEZANI ČLANCI:

Komentara 8

Avatar possibilis
possibilis
18:08 23.11.2023.

Krasna ideja ali potpuno jalova dok su unistavaci na slobodi. Sigurno naivni volonteri stoje u redu dok krpaju padine ciju je devastaciju netko iz Hrvatskih suma fino naplatio. Nema tu srece dok ne bude dugogodisnjih robija.

RA
RadioNiagara
07:02 24.11.2023.

... jadna Petrova gora ... najprije je "obogalje", a sada, kobojagi, "vidaju rane " !

ZE
Zeki
19:23 23.11.2023.

Zbog prekomjerne sječe šuma stvara se erozija tla od kiša zato nastaju poplave i problemi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije