Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bez obzira na kišu Nova godina dočekana na trgovima

doček nove u rijeci
Foto: Goran Kovačić
1/14
01.01.2010.
u 09:43

Splićani su Novu godinu dočekali na Rivi gdje ih je zabavljao Tony Cetinski, a Novu godinu čestitao im je gradonačelnik Željko Kerum. Točno u ponoć upriličen je raskošni vatromet.

Unatoč kiši koja je padala u većini hrvatskih gradova građani su i ovu Novu godinu dočekali na ulicama i trgovima. Više tisuća Riječana izašlo je sinoć na Korzo gdje ih je zabavljao Momčilo Bajagić Bajaga.

Premda je nastup Bajage u novogodišnjoj noći ocijenjen koncertom "visokog rizika", zbog prije održanih prosvjeda riječkih branitelja i nagađanja o mogućim incidentima, slavlje je proteklo mirno, uz tek jedno paljenje bakle, zbog čega je priveden 24-godišnji Riječanin.

Atmosferu je zagrijavao i domaći bend One piece puzzle te TBF koji su do Rijeke potegli iz Splita privatnim avionom.

Točno u ponoć svojim je sugrađanima šampanjcem nazdravio gradonačelnik Vojko Obersnel.

Uz Fužinarce koji Novu godinu dočekuju točno u podne, neobičan doček tradicionalno se održava i u Šilu na otoku Krku. Nova je godina dočekana pod morem, gdje je 17 ronilaca zaronilo do komandnog broda potopljenog na 25 metara dubine i ondje u ponoć nazdravilo 2010. šampanjcem "Valomet" koji sazrijeva pod morem.

Kerum čestitao Splićanima

Silvestrovska noć bila je iznimno topla, ali ne baš uvijek ugodna jer su je prataili "refuli" guste i neugodne kiše. Međutim na tisuće dobro raspoloženih i rasplesanih Splićana koji su u 2010. godinu ušli na Splitskoj rivi nisu se dali otjerati.

- Hvala vam što ste još uvijek tu! - poručio im je u jednom trenutku neustrašivi Tony koji je "patio" zajedno s fanovima, jer ni pozornica nije bila natkrivena.Tony se zaklonio kapom, a raspjevani i rasplesani kišobrani nisu se dali uplašiti zbog neugodnih kapi.
Veselo, bučno, uz pjesmu i vatromet došla je ponoć, a s njom i vrijeme za prvo novogodišnju čestitku svome puku gradonačelnika Željka Keruma.

- Sritna Vam 2010. i neka vam Bog da zdravlja i sriće! - bio je kratak Kerum, koji je ipak stigao pohvaliti svoju dogradoančelnicu Anđelku Visković koja je tako uspješno izabrala izvođače.

Više od tisuću Karlovčana odlučilo je 2010. godinu dočekati na otvorenom, uz nastupe lokalnih bendova i Jacquesa Houdeka, te spektakularni ponoćni vatromet.

I Osječanima je kišobran bio neizbježan na dočeku Nove godine na Trgu Ante Starčevića. Nazočne su zabavljali razni domaći glazbenici, a građanima su Novu godinu čestitali gradonačelnik Krešimir Bubalo i župan Vladimir Šišljagić.

Na središnjem zagrebačkom trgu okupljenima je Novu godinu čestitao gradonačelnik Bandić nakon čega se zaputio u bolnicu Sveti Duh gdje se u prvim minutama nakon ponoći rodilo dvoje djece.

Više tisuća građana na Trgu Bana Jelačića Adastra, Flyer, Vatra, Đani Stipaničev i All Stars Band. Nakon ponoći na pozornicu se popeo Boris Novković.

Dubrovčane je u Novu godinu uveo njihov sugrađanin Milo Hrnić, a okupljenima je Novu 2010. čestitao gradonačelnik Andro Vlahušić.

Šibenčani u Novu Godinu ušli uz glazbu Ivane Kovač i Magazina.

Komentara 55

OB
-obrisani-
10:30 01.01.2010.

Cigani se opet sire po HR. Gamad Srboturska.

OB
-obrisani-
10:37 01.01.2010.

I oni bi širili crvenilo sa ovim četnikom iz posrbljene Rijeke..malo morgen neka Bajaga dođe u Zadar...Bajaga je 1993 dva puta pjevao četnicima na kninskoj tvrđavi a jučer je oćigledno pjevao njihovoj rodbini

CH
chicony
19:24 01.01.2010.

S(p)retna Vam Nova 2010.godina! Trebat će vam.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije