Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar o nesreći blizu zagreba

Beroš: Koordinirana akcija hitnih službi pokazala je visok stupanj profesionalnosti

Foto: Ministarstvo zdravstva
1/6
25.05.2024.
u 23:03

Tri osobe, s procijenjenim lakšim ozljedama, vozilima hitne medicinske službe prevezene su u KBC Zagreb te KBC Sestre milosrdnice

Ministar zdravstva Vili Beroš izrazio je žaljenje zbog današnjeg nesretnog događajaa u kojem su ozlijeđene četiri osobe, a jedna je nažalost smrtno stradala. "Ovim putem izražavam sućut obitelji poginule osobe, a ozlijeđenima želim brz i uspješan oporavak,” priopćio je Beroš povodom pada sportskog zrakoplova u blizini Zagreba.

Sve službe (policija, vatrogasci, hitna medicinska služba, civilna zaštita te HGSS) promptno su reagirale sukladno proceduri za operativno djelovanje sudionika sustava potrage i spašavanja u slučaju zrakoplovne nesreće, priopćili su iz Ministarstva zdravstva.Tri osobe, s procijenjenim lakšim ozljedama, vozilima hitne medicinske službe prevezene su u KBC Zagreb te KBC Sestre milosrdnice gdje su zbrinute i nisu životno ugrožene.

Jedna je osoba, sa sumnjom na pretrpljenu ozljedu kralježnice, prevezena sukladno medicinskim indikacijama i protokolu helikopterom hitne medicinske službe u KB Dubrava. Ova današnja nesreća pokazala je iznimnu brzu koordiniranu reakciju svih dionika te usklađenost operativnog djelovanja svih sastavnica sustava potrage i spašavanja na kopnu tijekom provedbe ove akcije.

POVEZANI ČLANCI:

“Koordiniranom akcijom hitnih medicinskih službi i zdravstvenih ustanova u Zagrebu, te visokim stupnjem angažiranosti i profesionalnosti, pravodobno su zbrinuti pacijenti ozlijeđeni u današnjem padu sportskog zrakoplova. Zahvala svim službama, a posebno hvala svima u javnozdravstvenom sustavu koji su i ovom prigodom pokazali visok stupanj profesionalnosti u spašavanju života naših građana,” zaključio je ministar Beroš.

 

VIDEO HGSS o padu zrakoplova: 'U roku 2 sata od dojave, svi unesrećeni bili su predani bolnici'

Ključne riječi

Komentara 1

LA
larala
11:21 26.05.2024.

Visok stupanj profesionalnosti? Kaže Beroš... radi nesreće u blizini Zagreb dok prešućuje izostanak te profesionalnosti za sve one Hr. građane van Zagreba i na otocima. Za dečka stradalog u saobraćajnoj nesreći nije bilo helikoptera za prijevoz sa otoka na kopno... Berošu, o čemu ti pričaš i gdje ti je obraz.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije