Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvaranje nove zgrade

Bandić na susretu s Lavrovom: Mi smo isto stablo dvije grane

Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/7
16.12.2020.
u 14:49

Bandić je rekao da ga je Lavrov pozvao u Sjevernu Osetiju, regiju na Kavkazu čiji je počasni građanin

Rusija je u srijedu otvorila novu zgradu veleposlanstva u Zagrebu, događaj kojim je ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov završio službeni posjet Hrvatskoj. 

Šef ruske diplomacije se ranije sastao s najvišim hrvatskim dužnosnicima u sklopu regionalne turneje tijekom koje je bio i u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

U novom veleposlanstvu u Bosanskoj ulici dočekali su ga hrvatski ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

GALERIJA Sergej Lavrov na otvorenju nove zgrade Veleposlanstva Ruske Federacije

1/7

Bandić, koji je jedini dao izjavu novinarima, rekao je da ga je Lavrov pozvao u Sjevernu Osetiju, regiju na Kavkazu čiji je počasni građanin, a on je preko Lavrova poslao pozdrave ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu koji mu je dao orden za prijateljstvo. 

"Mi smo isto stablo dvije grane. Mi smo jedan od 27 glavnih gradova Europske unije, ali ne smijemo nikad zaboraviti na dobru suradnju s našim ruskim prijateljima. Neka dugo živi prijateljstvo između hrvatskog i ruskog naroda!“, rekao je Bandić. 

Komentara 30

PO
Pobijedilismo45"
17:11 16.12.2020.

Hrvati su nekad živjeli u dijelovima Rusije naravno ostavili su tragove , te tragove postojanja Hrvata u Rusiji njihovi povjesničari brižno čuvaju. Njihovi povjesničari su napisali stotine knjiga o HRVATIMA kao jednom od najstarijih država Europe i da Rusi imaju dokaze za to. Rusija nam je pomogla u domovinskom ratu , unatoč embargu na uvoz oružja oni su nam prodavali ali i davali jako velike donacije oružja. Mi smo skloniji lizati guz..u Americima da nam daju svoj vojni otpad, Rusi su odavno rekli vi ne možete proizvesti hrane koliko mi možemo kupiti. Nekada su Podravka i Sljeme proizvodili medne nareske za rusku vojsku koja je brojala više nego što mi imamo stanovnika.

Avatar AlPoS
AlPoS
17:17 16.12.2020.

Kolinda zapjevaj rezaču etiketa i ponudi ga kolačima

DU
Deleted user
17:05 16.12.2020.

Možeš i otići u tu sjevernu Osetiju, pa i ostati tamo. Rusija bi trebala uložiti diplomatsku notu zbog uvrede dostojanstvu države, poslati Bandića da se nađe s Lavrovom je veća uvreda nego odbiti se naći s njime.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije