Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VOZAČ IMAO PSIHIČKIH PROBLEMA

Građani uživali u prvom toplom vikendu kada je na njih naletio kombi

Vozilom se zaletio u ljude u Münsteru
Foto: Reuters/PIXSELL
1/12
07.04.2018.
u 23:18

Westfälische Nachrichten prenosi izjavu glasnogovornika vatrogasaca koji je kazao kako ima oko '50 žrtava'.

Prema najnovijim informacijama, u naletu kombija na ljude u njemačkom gradu Münsteru poginule su dvije osobe, ozlijeđeno je 20 od kojih šest teže.

Bild piše kako su građani Münstera uživali u prvom toplom vikendu kada je na njih naletio kombi u kojem je bio Jens R. (48), Nijemac bez kriminalnog dosjea.

Kako piše Süddeutsche Zeitung, Jens je imao psihičkih problema, dok ZDF navodi kako je nedavno pokušao počiniti samoubojstvo te da je imao kontakte s ekstremnom desnicom.

Vlasti ne polaze od toga da djelo ima islamističku pozadinu.

Ministar unutarnjih poslova savezne pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija Herbert Reul ispravio je broj žrtava na dvoje poginulih i 20-tak ozlijeđenih, od čega šestoro teže.

U prvim izvješćima policije govorilo se o troje poginulih i 30-tak ranjenih.

Vozilom se zaletio u ljude u Münsteru
1/9

Nakon što se zaletio u terasu punu gostiju u središtu Münstera vozač kombija je počinio samoubojstvo vatrenim oružjem.

Mediji javljaju da je 48-godišnji muškarac imao psihičkih problema i da je ranije pokušao izvršiti samoubojstvo.

Reul je potvrdio da se radi o njemačkom državljaninu i da trenutno nema indicija koje bi upućivale na islamističku pozadinu djela.

Njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je sućut obiteljima poginulih te izrazila nadu u što skorije rasvjetljavanje slučaja.

"Čini se sve što je moguće kako bi se što prije rasvijetlila pozadina ovog djela“, rekla je Merkel koja se zahvalila policiji, vatrogascima i medicinskom osoblju na intervenciji.

- Čuo sam glasan udarac i odjednom su ljudi počeli plakati i vikati 'Oh moj Bože'! - rekao je očevidac za MDR i dodao kako su se svi razbježali te da su uskoro došla policijska vozila.

Münster je jedan od glavnih sveučilišnih gradova u Njemačkoj, s oko 50.000 studenata. U središtu se nalaze brojni kafići, restorani i kulturne ustanove.

Događaj u Münsteru oživio je sjećanja na teroristički napad kamionom na božićni sajam u Berlinu u prosincu 2016. u kojem je poginulo 12 osoba.

Ključne riječi

Komentara 183

IL
ilijan
17:14 07.04.2018.

Opet neki razočarani musliman jer mu je njemačka sve dala samo nesmje siloviti po ulici.

NA
NasaSenkica
17:22 07.04.2018.

Opet nekakav pisac ili doktor koji je razocaran europom jer ne moze klanjat u centru grada i da ima trosobni besplatni stan sa 3000 eura socijale...

SO
SoloHan
17:24 07.04.2018.

Sin iz istospolnog braka Od Bakira Izrtbegovića i Tahira Beus Richteberga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije