Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posjet slavoniji

Australci i Kinezi zainteresirani za ulaganje u Hrvatsku

investitori
Duško Mirković/PIXSELL
19.07.2012.
u 13:48

Došli smo izvidjeti situaciju i prenijeti informacije svojim partnerima, prije svega onima u Kini koji su jako zainteresirani za investiranje u poljoprivredu, turizam, hotele i ribarstvo, istaknuo je Frank Hellner

Generalni konzul Republike Hrvatske u Australiji Ante Babić u pratnji australskog poduzetničkog i bračnog para, Franka Hellnera i Li Yan Qin, posjetio je danas Požeško-slavonsku županiju gdje ih je primio Željko Jakopović, županov zamjenik za gospodarstvo.

Gosti iz Australije obilaze Hrvatsku jer su oni kao i njihovi partneri zainteresirani za ulaganja u ovaj kraj, prije svega u poljoprivredu. Posebno ih zanima  proizvodnja vina. Naime, ovaj njihov posjet dio je inicijative za osnivanje australsko-hrvatske gospodarske komore čija je svrha predstaviti Hrvatsku potencijalnim ulagačima iz Australije.

– Za sada smo došli izvidjeti situaciju da ono što smo vidjeli prenesemo našim partnerima, prije svega onima u Kini koji su jako zainteresirani za investiranje u poljoprivredu, turizam, hotele i ribarstvo – istaknuo je Frank Hellner kojeg su za prvog posjeta Hrvatskoj oduševile njezine ljepote i srdačnost ljudi.

Komentara 15

OB
-obrisani-
16:57 19.07.2012.

A Stjepan Mesic je bio u Kubi sa grupom gospodarstvenika za vrijeme svoga mandata od silnih ulaganja iz Kube ne znamo sto cemo, vidi se kada strucnjak vlada drzavom kakav razvoj dozivimo , zali boze onih troskova do Kube ii nazad i onog sto su tamo potrosili !! !! Sada ce Dodik , Cacic, Milanovic praviti hidrocentralu kod Dubrovnika a Izetbegovic kaze " NE" .. Dodik i FOND PIO RS nema za isplatu mirovina , covjek rasprodao svu sumu u tz. Rep Srpskoj, covjek prodao rafineriju u Bos Brodu, tvornicu ulja u Modrici, Telekom i sada nema sta prodati, novac je potrosio na demokratiju i sekretarice na pecene janjce, ceka ga tuzba za pronevjeru drzavne imovine BIH jer rafinerija nije srpsko vlasnistvo u BiH vec je drzavna imovina , kao i sume, tvornica ulja u Modrici itd itd !!

KA
kakadu
16:58 19.07.2012.

Nema kod nas ulaganja bez "podmazivanja" birokracije lokalne samouprave - jel ih itko upozorio na to? Nebuju dobili dozvole nikad za ništa dok ne sklizne plava koverta...mi smo lideri korupcije u svijetu, odmah nakon republike Kongo, bolje bi im bilo da od kineza uvezu običaj strijeljanja korumpiranih vladinih dužnosnika...

SA
Savjest
16:50 19.07.2012.

A Pelješki most su zaboravili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije