Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RTL-OVA VODITELJICA

Antonija Blaće: Zbog novog kviza cijeli dan visim na Wikipediji

antonija blaće,portal
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/3
16.03.2013.
u 20:00

Simpatična Šibenčanka koju ćemo uskoro gledati kao voditeljicu RTL-ova game showa “Tog se nitko nije sjetio” priznaje da je pehist kad je riječ o igrama na sreću

Nakon skoro godinu dana uvijek nasmiješena Šibenčanka Antonija Blaće vraća se pred televizijske gledatelje. Na RTL Televiziji vodit će kviz općeg znanja “Tog se nitko nije sjetio” koji se počinje emitirati krajem travnja, a rađen je po licenciji game showa “Pointless”. Ova zabavno-edukativna igra počela se prikazivati u Velikoj Britaniji na BBC-ju, gdje je doživjela sedam natjecateljskih sezona te još četiri sezone s poznatim osobama. Kviz se emitira i u Njemačkoj, Francuskoj, Švicarskoj gdje je jedan od najpopularnijih formata.

Nagrada 5000 kuna i više

Ne treba stoga sumnjati da će i na domaćim ekranima pobuditi zanimanje publike i potencijalnih sudionika, čemu će sigurno pridonijeti i početni nagradni iznos od pet tisuća kuna koji tijekom emisije raste, ali i simpatična voditeljica koja nam je objasnila o kakvom je voditeljskom izazovu riječ.

– U kvizu su podjednako važni i znanje i mašta, također i povjerenje u najbliže osobe jer natjecatelji igraju u paru. Za ruku možete uzeti koga god želite, mamu, tatu, prijatelja, djevojku, rođaka, šefa... U studiju su četiri para, a ja postavljam pitanja koja uopće nisu teška, ali stvarno! Jedno od pitanja je, na primjer, navedi hrvatski otok. Pa svi to znaju! Kvaka je u tome da se ne da najočitiji odgovor, odnosno onaj koji bi dala većina ljudi, nego odgovor kojeg se nitko drugi nije sjetio – govori Antonija. U koga od bliskih ljudi ona ima najviše povjerenja i s kime bi se u paru okušala u ovakvom ispitu općeg znanja radije ne otkriva jer:

– Nemojte sad da mi se pola obitelji naljuti. Kako je svatko dobar u različitom području, morala bih malo razmisliti, a što se povjerenja tiče - mogu ih birati zatvorenih očiju. Prošlo je dosta vremena otkako je odradila svoj posljednji voditeljski angažman, reality show “Survivor”, točno deset mjeseci.

– Obožavam televiziju i jako mi je falila, to ludilo i adrenalin i vječno uzbuđenje koje uopće ne popušta s vremenom. Jako sam uzbuđena što se vraćam, prije svega, ovakav format nikad nisam radila, a uz to, uvijek imam tremu kao da radim prvi put. Naučila sam što učiniti s tremom, ali ona je uvijek prisutna, pa tako i sada. Pogotovo u ovakvoj situaciji kad tek predstavljamo novi projekt gledateljima – ispričala je 33-godišnjakinja te nam otkrila kako se priprema za show, budući da i ona kao voditeljica mora puno toga znati:

– Visim na Wikipediji cijeli dan! Unatoč novom poslu, Antonija će i dalje odrađivati šihte na Narodnom radiju od deset do 14 sati, s tim da je u dane snimanja kviza slobodna.

Manijakalno vježbanje

– Ekipa na Narodnom radiju je super i s obzirom na to da sam tamo počela raditi kad sam već bila na televiziji, i to u najluđoj fazi poslovnih putovanja, uvijek mi izlaze u susret – hvali kolege. Kao i inače, kad bi kretao neki novi TV projekt, Blaće već neko vrijeme manijakalno vježba, ali ističe da to ne znači da je u tesanju linije kampanjac.

– Konstantno vježbam već deset mjeseci, a sada samo intenzivnije. Moj trener Dražen Ivezić ne popušta ni sekunde – zadovoljna je Dalmatinka. Kada govori o iskušavanju vlastite sreće, koja i u kvizovima ponekad ima svoje prste, nasmijala nas je ispričavši nam kakav je peh doživjela kada je jedan jedini put ispunjavala kupone za nagradnu igru.

– Osvojila sam kućni ogrtač, a kad sam ga došla pokupiti u trgovini, rekli su mi da ih više nema – smije se voditeljica čija je životna filozofija da je sreća stvar izbora.

– Vjerujem da postoji neki opći plan zašto smo tu i da neke faze u životu doista moraš proći. Ništa se ne događa slučajno, ali to ne znači da treba sjesti i plakati jer si dobio sudbinu koja ti ne odgovara. Čovjek je uvijek u situaciji da ima izbor. Ne kaže se za ništa da je svatko kovač svoje sreće – objašnjava. A što bi ona učinila da joj se u rukama nađe veća svota novca? – Neću reći da bih ga dala u humanitarne svrhe jer to svi kažu. Tko hoće pomoći, pomagat će i sa šest kuna u džepu. Koja je granica iznad koje postajete altruist i humanitarac? Koliko je to, 100, 200, 300 kuna... Mislim da to tako ne ide – uvjerena je Antonija, radosna što je proljeće tik pred vratima. – Ne mogu dočekati proljeće! Kao i većina pripadnica nježnijeg spola, veselim se haljinicama, kratkim rukavima, suncu,... Divota!

>> Antonija Blaće: Privatno uopće nisam brbljava

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije