Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijedlog diplomata

Albance iz Preševske doline savjetuju da premjeste spomenik

'08.06.2011., Zagreb - Zastava Europske unije. Photo: Patrik Macek/PIXSELL'
Patrik Macek/Pixsell
08.01.2013.
u 21:46

Dačić već mjesec dana prijeti kako neće ići u Bruxelles dok je spomenik u Preševu.

Beogradski dnevnik Danas koji je u anketi 200 novinara proglašen najboljim dnevnikom u Srbiji, doznaje iz diplomatskih izvora kako veleposlanici zemalja EU savjetuju Albancima iz Preševske doline, na jugu Srbije neka premjeste spomenik poginulim pripadnicima oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca na drugu lokaciju kako bi \"spriječili intervenciju pripadnika državnih organa Srbije\" koji će, kako je najavio premijer Ivica Dačić, do 17. siječnja \"milom ili silom\" ukloniti spomenik.

To je datum nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Bruxellesu, a Dačić već mjesec dana prijeti kako neće ići u Bruxelles dok je spomenik u Preševu. Diplomati predlažu, kako doznaje Danas, i da Nacionalni savjet Albanaca \"pod hitno usvoji prijedlog izgleda zastave albanske nacionalne zajednice na jugu Srbije\", kako na skupovima ne bi isticali zastavu Albanije što očito iritira srpske vlasti.

Dok jedni u zajednici Albanaca u Srbiji kažu kako sa spomenikom nema nikakvih problema jer će on ostati gdje je i postavljen, za subotu je najavljena sjednica 65 zastupnika albanske nacionalne zajednice iz općina Bujanovac, Preševo i Medveđa na kojoj će raspravljati o tim prijedlozima.

- Problem je riješen i nemojte očekivati da će spomenik biti uklonjen. Diplomati moraju shvatiti da poštujemo pripadnike našeg naroda koji su se borili u redovima OVPMB, želeći slobodu ljudima na jugu Srbije - izjavio je za Danas Jonuz Musliju, vođa Pokreta za Demokratski Progres koji predvodi i Organizaciju veterana OVPMB na jugu Srbije.

>> Preševo: Hoće li ga Srbi dati za sjever Kosova?

Ključne riječi

Komentara 6

SP
silvio_pula
22:51 08.01.2013.

Ovi koji opravdavaju Shiptre ... pitanje jedno .... uvijek ste ovako glupi ili se danas trudite ??

AU
autoritet
22:03 08.01.2013.

Oh jadna Srbijo, smiješna državo... Spomenik albanskim borcima za slobodu ostaje gdje je i sada!

VE
velikazmija
22:30 08.01.2013.

ma daj molim te njih iritira i naša zastava što će srbija i to tražiti pa sto zemalja priznalo je kosovo a tim i njihovu zastavu ko je priznao srbiju nek srbija zsatraži priznanje od svijeta a ne kao slijednicajednica jugoslavije inače najveće srbije samo ne na papiru skupo nas je sve koštala ta srpska želja a srbija se smanjila i još će --hoće li prije sandžak ili vojvodina ..-

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije