Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poruka biskupima

Papa Franjo pozvao svaku župu u Europi da udomi jednu obitelj izbjeglica

Papa Franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
06.09.2015.
u 14:17

Božje milosrđe vidi se kroz naša djelovanja, kao što nam je to svjedočio život blažene Majke Terezije iz Kalkute, kazao je papa Franjo

Neka svaka župa, svaka kršćanska zajednica i svako svetište u Europi ugosti po jednu obitelj izbjeglica, kazao je papa Franjo danas tijekom angelusa. Papa je pozvao, dakle, sve biskupe u Europi da pridonesu rješenju izbjegličke krize, te naglasio kako će narednih dana i dvije vatikanske župe ugostiti dvije obitelji.

– Božje milosrđe vidi se kroz naša djelovanja, kao što nam je to svjedočio život blažene Majke Terezije iz Kalkute – kazao je Franjo s prozora na Trgu sv. Petra. Pred tragedijom više desetaka tisuća izbjeglica koji bježe pred smrću zbog ratova i gladi, te koji idu prema nadi života, Evanđelje nas poziva da budemo blizu najmanjima i napuštenima, kazao je Franjo pozvavši na davanje konkretne nade tim osobama.

Uoči početka Svete godine milosrđa (8. prosinca) papa Franjo je pozvao sve župe, vjerske zajednice, misionare i svetišta u cijeloj Europi da izraze Evanđelje na konkretan način i prihvate po jednu obitelj izbjeglica. To bi bila konkretna gesta u pripremi Svete godine, kazao je Franjo, te pozvao rimsku biskupiju da bude primjerom u tom prihvatu.

– I dvije vatikanske župe prihvatit će ovih dana dvije obitelji izbjeglica – najavio je papa Franjo.

>> Austrija je tisuće izbjeglica dočekala dobrodošlicom

Komentara 122

PO
popaje
16:03 06.09.2015.

kakva sramota, kada su zice postavljene suteo je, madjarskoj nista ne kaze, a sada umjesto da kaze " pravite im smjestaj,ili stanove",on zeli da ih ne drava nego obitelji prime doma! to nije ni pravedno prema izbjeglicama koji zasluzuju biti integrisani u svom domu a ne u zguzvanom multikultidomu .

Avatar Matija22
Matija22
14:43 06.09.2015.

sve ih treba putinu poslati da ih zbrine on je izazvao tu migraciju u evropu sve je to onaj diktator Bašar al-Asad protjerao kojeg rusi podržavaju, nebi bilo tih izbjeglica u evropi da je amer sredio tog diktatora i zaustavio rat

IV
ivan.vidaspunta
14:33 06.09.2015.

Vidim da se i Vatikanu dobra trava puši.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije