Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još dvije nagrade

Karlovački glumci uskoro i na pozornici varaždinskog HNK

kazalište
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
27.08.2014.
u 16:00

Šumska priča nastala pod vodstvom Sanje Hrnjak u Bačkoj Palanci osvojila je nagradu dječjeg žirija i publike

Ovo gostovanje je bilo izuzetno uspješno. Osvojili smo dvije velike nagrade koje pokazuju kako djeca izuzetno primaju ono što Sanja Hrnjak kroz predstavu pokušava poručiti.

Pedagoško i režijsko znanje

Ako uzmete u obzir da tu ima dvadeset i petero djece, od kojih nisu svi jednako talentirani, dodatno se naglašava kvaliteta Sanjinog rada, njezino pedagoško i režijsko znanje koje unosi u predstave – napomenula je Ivana Paljug, jedna od članica Dramskog studija Gradskog kazališta Zorin dom, koje se može pohvaliti još jednim uspjehom predstave “I u šumi toga ima”.

Na 20. Festivalu ekološkog pozorišta u Bačkoj Palanci osvojili su nagradu dječjeg žirija i publike. Nastala pod umjetničkim i pedagoškim vodstvom Sanje Hrnjak ova šumska priča progovara o vječitoj borbi za vrlinu, upućuje na važnost svijesti o kolektivu i svakom pojedincu kojeg čini.

Postava izvrsnih malih i velikih glumaca već je oduševila publiku u Šibeniku i osvojila nagradu na najbolju predstavu u cjelini na Assiteju u Bjelovaru. Uskoro ih očekuje i nastup u varaždinskom HNK u sklopu programa “Repriza”.

– Na Festivalu je vladala prijateljska atmosfera. To je bilo jedno od naših najuspješnijih gostovanja. Uživali smo u svakom trenutku. Publika je plesala s nama, smijala se – rekao je Kristijan Orešković. Damir Crnica dodao je da je od svih predstava, karlovačka bila jedina izvođena od strane amatera.

Ravnatelj Zorin doma nije krio zadovoljstvo novim uspjehom.

Na kazlišnoj sceni Europe

– Brojnim predstavama za djecu, kao i nagradama koje osvajaju mislim da smo postali vidljivi na kazališnoj sceni Europe – napomenuo je Srećko Šestan. Najavio je i skorašnju premijeru nove predstave Dramskog studija “Veliki i mali”. Osim toga, traju i upisi u sve njihove sekcije, pa je u planu i audicija za nove članove Dramskog studija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije