Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugi poraz Cedevite

Zdovc: Mi smo i dalje sami sebi najveći suparnik

19.10.2017.
u 08:10

Stipanović: Igramo dobro 
i onda ne znamo dobiti.

Takve prilike za gostujuće bodove cedevitaši u Eurokupu možda više neće imati. Tri sekunde prije kraja, Murphy je s boka pucao otvorenu tricu za pobjedu Zagrepčana, no promašio je za konačnih 85:83 za domaću Darušafaku.

Zahvaljujući timskoj igri, u kojoj je momčad vukao američki razigravač Will Cherrry (10 koševa, 3 asistencije), košarkaši Cedevite na veliki su odmor otišli s “plus 11” (48:37). Imali su Zagrepčani “plus 11” i u trećoj četvrtini no niti taj “pole position” nisu iskoristili. Štoviše, dozvolili su agresivnijem domaćinu da se oporavi i preokrene situaciju na terenu.

Srećom cedevitaš Murphy je bio raspoložen (dvije trice i dvica) pa se u završnicu ušlo sa 78:78. Nažalost, i u ovoj tijesnoj završnici se pokazalo da zagrebački sastav nema niti igru niti igrača koji će donijeti pobjedu. Domaćini su osjetili da Cedevita ima problema u branjenju reketa pa su spuštali ili nabacivali loptu eksplozivnom centru Johnsonu (20 koševa), a on je uspješno zakucavao Stipanoviću iza leđa ili je zabijao bacanja pa se u posljednju minutu ušlo sa “minus četiri” (78:82).

1/14

Ipak, zahvaljujući koševima Cherryja, Zagrepčani su do kraja bili u igri, čak su imali i napad za pobjedu, ali taj koš nisu bili u stanju zabiti. Ukić je uspješno probio prvu crtu obrane domaćina i izbacio loptu za Murphyja, no on se nije pokazao “match winnerom”.

Nažalost, Cedevitin Johnson, također centar, ostao je posve nezapažen. Najviše je zabio Murphy (17), a dvoznamenkasti su bili još i Cherry (15), Stipanović (13) i Musa (13), no prevagu domaćinima donio je razigravač Wilbekin (23 koša).

- Mi smo i dalje sami sebi najveći suparnik jer si takve taktičke pogreške ne smijemo dopustiti. Bio sam uvjeren da će Murphy ubaciti taj šut za pobjedu jer je bio u dobrom ritmu, no izašla je - kazao je Cedevitin trener Jure Zdovc.

- Ovo je bila klasična priča naše sezone. Igramo dobro cijelu utakmicu, no ne znamo ju privesti kraju. Posljednje četiri utakmice izgubili smo u posljednjoj minuti. Valjda će se sreća okrenuti i na našu stranu - ustvrdio je Stipanović.

Skupina A, 2. kolo: Torino - Andora 92:86, Unics - Levallois 76:68.

Komentara 3

Avatar mama mia
mama mia
11:22 19.10.2017.

Mi smo sami sebi kamen spoticanja

NO
nostradamus11
13:26 19.10.2017.

pa kamo ces dobit kad imas ukica za prvog playa..samo slucajno

Avatar mama mia
mama mia
12:02 19.10.2017.

Već četvrt stoljeća glavne teme su nam domovinski rat, branitelji, lopovluk po svim porama našeg društva, partizani, ustaše, domoljubi, vjernici, nevjernici, agnostici žuti zeleni crni crveni nemoš dalje da očeš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije