Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GRADSKI DERBI

Zagreb ima petorku bivših i motiviranih cibosa

Damir Mulaomerović
Antonio Bronić/VLM
27.11.2009.
u 11:23

Uzdrmana Cibona danas (19) ugošćuje Zagreb. Nikad dvoboj gradskih rivala nije predstavljao derbi regionalne lige, jer vukovi su obično u gornjem, a mravi u donjem domu. No, sada govorimo o srazu prvog i drugog na NLB ljestvici.

Mravi su u Kijev otputovali bez prekaljenog Mulaomerovića koji je dobio poštedu. – Puno nam je važnija NLB liga i utakmica s Cibonom od Fibina Eurochallengea. Pobijedili smo već dva euroligaša, Olimpiju i Partizan, želimo i trećeg – kaže Mula.

Iako mu smeta to što ga u ljetu 2008. iz Savske nisu ni nazvali da mu kažu da na njega više ne računaju, Mula nas uvjerava da protiv svog bivšeg kluba nema posebnu motivaciju.

– Cibona mi je kao klub dosta dala, no ja sam sada zagrebaš. Cibonino sam poglavlje u svojoj karijeri zatvorio, ni na koga se ne ljutim.

Nekad vukovi, sada mravi

Slično zbori i Prkačin koji s Cibonom, u borbi za novac koji mu pripada, komunicira preko zadužnica.

– Neće mi ovo biti prvi put da igram protiv Cibone u Draženovu domu, igrao sam i u Efesovu dresu, pa ne bih trebao podleći psihozi igranja protiv kluba koji mi je igrački najviše dao.

Osim Mulaomerovića (7 sezona, dvije u Doni) i Prkačina (6), pod ugovorom s Cibonom bili su još i Krstić (3), Štimac (3) i Žorić koji je jednu sezonu proveo u prvoj momčadi, a dvije na posudbi. Zagreb ima petorku bivših cibosa koji su za našeg jedinog euroligaša odigrali 18 sezona. A to je jednu sezonu više nego što cijela sadašnja momčad Cibone ima u nogama (17).

Među vukovima samo je jedan bivši zagrebaš. Marko Tomas je u Trnskom proveo četiri seniorske sezone.

– Da se igra u Trnskom, osjetio bih nelagodu, ovako neću. Od prve do posljednje minute htjet ću pobijediti.

No, skupina simpatizera kluba iz Trnskog u tome ga neće podržati.

– Votka, Edi i ostali dečki vjerni su Zagrebu i to cijenim. Meni će Zagreb uvijek biti u srcu, bili smo mlada momčad koja je grizla, a sada je to puno iskusnija momčad koja ima više ciljeve.

Okršaj Dubrovčana

I doista, sada je Zagreb starija, a Cibona mlađa momčad. Zagrebova 12-torka ukupno ima 330 godina, što daje prosjek po igraču od 27,5 godina. Cibosi su od njih mlađi za 37 godina, za jednog Krstića, tri godine prosječno. Njih 12 ima 293 godine, što je prosjek od 24,4 godine. Cibonina najjača petorka mlađa je od Zagrebove u prosjeku četiri godine.

Cibona je poletnija, a Zagreb ima prednost na centrima.

– Cibona je iznimno agresivna, no vrlo malo igra na centre, pa se ponekad čini da igraju rukomet – našalio se Zagrebov centar Ante Tomić, dobar prijatelj Cibonina centra Lukše Andrića, također Dubrovčanina.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije