Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

'Ovo je čudo, takav igrač rodi se jednom u 50 godina! Dalić? Njega nitko nikad neće skinuti!'

Foto: Kruno Galjar
1/6
27.11.2022.
u 19:05

Drugu utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru u studiju Večernji TV-a komentirali su Dea Redžić, Željko Janković i Sergej Jakirović.

Hrvatska je upisala prvu pobjedu na SP-u u Kataru! Kanađani su zabili iz prvog napada, a nama je kasnije poništen gol Kramarića zbog zaleđa. Golman Kanade Borjan obranio je i sjajnu priliku Marka Livaje u 35. minuti. No, nekoliko minuta kasnije Kramarić je izjednačio rezultat nakon asistencije Perišića. Marko Livaja doveo nas je u vodstvo, Kramarić treći gol zabio u 70. minuti, a Majer četvrti u nadoknadi.

Drugu utakmicu hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru u studiju Večernji TV-a komentirali su Dea Redžić, Željko Janković i Sergej Jakirović.

Sergej Jakirović istaknuo je kako je drugo poluvrijeme bilo "maksimalno iskontrolirano".

- Apsolutno zaslužena pobjeda i pokazana kvaliteta, ozbiljnost i pod jednim nevjerojatnim pritiskom, znajući da je Maroko pobijedio Belgiju - navodi. 

Dobro je, kaže Željko Janković, da se situacija na utakmici "rasplela na način kako smo priželjkivali".

- Pogodili smo da je njihova obrana tanka, da će griješiti, treći i četvrti gol isključive pogreške obrane. Kako Hrvatska ima tu kvalitetu, mi to ne praštamo i rezultat na kraju potpuno realan - ističe.

Dea Redžić istaknula je kako je ovo bila velika večer Andreja Kramarića, a Jakirović dodaje kako "Krama na najbolji mogući način vraća povjerenje izbornika Dalića". 

- Ovo je sigurno veliko samopouzdanje za njega. Kako za njega, tako i za cijelu momčad - tvrdi.

Janković smatra kako treba izvući pouku iz prvih pola sata "gdje nismo izgledali kao momčad".  - Vjerujem da je to više nekakav psihološki moment - kaže te dodaje kako je pitanje u kakvom je stanju Brozović nakon ozljede. Jakirović komentira imamo li zamjenu za Brozovića.

- Teško, s obzirom na njegove kapacitete. On stvarno radi ogroman posao. To je rudarski posao - pojašnjava Jakirović te dodaje: "Ne bojim se ja za Broza".   

Što se tiče Gvardiola, Jakirović ističe kako je on potvrdio svoju klasu u Dinamu i još veću u Leipzigu. 

- Nije bez razloga da ima toliko ponude. Ovo SP će još više dići njegovu vrijednost - kaže. 

- Izgleda senzacionalno, moćan, eksplozivan, pun samopouzdanja - nadovezao se Janković i ustvrdio kako se "to ne može stvoriti". - Jedanput u 50 godina vam se dogodi takav igrač, kao što je recimo i Luka Modrić - dodaje.

U utakmici s Belgijom Hrvatskoj je dovoljan bod, a Jakirović smatra kako se neće kalkulirati oko sastava. - Eventualno može doći do promjena ako netko osjeća posljedice ove utakmice. Vjerujem da svi žele igrati tu utakmicu i da će Hrvatska ići na pobjedu - smatra. 

Dea Redžić smatra kako je bitno što su navijači danas došli ispred hotela reprezentacije, što je Dalić izašao i dao ruku svakom od njih. Željko Janković naglašava kako nas na sljedećoj razini turnira očekuju ozbiljne utakmice, momčadi poput Španjolske, Njemačke, Brazila...

- To je ipak nešto puno više. Bit će važan svaki atom, svaki djelić u tom mozaiku - rekao je. 

Sergej Jakirović navodi kako igrači i Dalić trebaju ostati fokusirani, no da oni najbolje znaju što im je činiti. - Znaju da je važan osnovni cilj, a to je proći grupu. Svi su rekli: 'Kad prođemo grupu, onda je sve moguće' - ističe.

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije