Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Autori: Edi Džindo, Hina
EP VATERPOLO 2024.

Fenomenalna Hrvatska u Gružu došla do uvjerljive 12:7 pobjede protiv Francuske

Fenomenalna Hrvatska u Gružu došla do uvjerljive 12:7 pobjede protiv Francuske
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
06.01.2024. u 21:23

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija pobijedila je Francusku s 12-7 (3-1, 3-1, 4-3, 2-2) i tako se potpuno približila izravnom plasmanu u četvrtfinale Europskog prvenstva koje se odigrava u Dubrovniku i Zagrebu.

Pred ispunjenim tribinama bazena u Gružu izabranici Ivice Tucka nijednog trenutka nisu doveli pobjedu u pitanje, Rezultatska ravnoteža je trajala do pete minute, kad su Francuzi postigli pogodak za 1-1.

VIDEO Modrićev dres je postao 'problem'

 

Nakon toga je uslijedila serije Hrvatske 4-0 za 5-1 i održavanje prednosti do kraja dvoboja u kojem je jedina boljka bila loša realizacija s igračem više.

Rino Burić je s tri pogotka bio najbolji strijelac Hrvatske. Po dva gola postigli su Luka Lončar, Ante Vukičević i Marko Žuvela, a po jedan Jerko Marinić Kragić, Josip Vrlić i Konstantin Harkov. Marko Bijač je obranio šest od 13 udaraca. Francuze je s tri pogotka predvodio Thomas Vernoux. 

Pobjedom nad Francuskom Hrvatska je s pet bodova zasjela na vrh ljestvice skupine A. Drugoplasirana Španjolska ima četiri boda, a treća je Crna Gora s dva boda. Francuska je zadnja s jednim bodom.

VEZANI ČLANCI:

Hrvatska će posljednju utakmicu u skupini odigrati protiv Crne Gore u ponedjeljak, s početkom u 20.15 sati, a našoj reprezentaciji je u tom dvoboju za izravan plasman u četvrtfinale dovoljan i jedan bod.

U četvrtfinale će se iz skupina A i B plasirati po dvije najbolje momčadi, dok će one koje osvoje treće i četvrto mjesto razigravati za mjesto u četvrtfinale s momčadima koje će osvojiti prva dva mjesta u skupinama C i D.


   


      Standings provided by Sofascore
   

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije