Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljanje trenera

Tudor rekao istinu o Hajduku: Ma može ovdje i Mourinho doći, ali...

Igor Tudor
Foto: Galatasaray/Twitter
1/6
23.12.2019.
u 14:30

Hajduk trenutačno drži drugu poziciju u HNL-u s 12 bodova zaostatka za vodećim Dinamom, a ove je sezone već raskinuo suradnju s dvojim trenera

HNK Hajduk predstavio je u ponedjeljak poslijepodne Igora Tudora kao novog trenera. Nekadašnji branič toga kluba je prije nekoliko dana raskinuo ugovor s Udineseom, a sa splitskim je potpisao na dvije i pol godine.

Tudor je trenersku karijeru započeo upravo na Poljudu, isprva kao član stručnog stožera Edoarda Reje, a od travnja 2013. godine i kao samostalni strateg.

Te je sezone uspio s Bijelima osvojiti Kup nakon ukupnih 5:4 u finalnim dvobojima protiv Lokomotive (2:1; 3:3).

- Nadam se da ćemo dobro surađivati. Znam što znači Hajduk ovim ljudima. Za Hajduk je dobro samo najbolje, titule, osvajanje. Povijest ovog kluba je takva kakva je. Dat ću sve od sebe. Skromno, ponizno i u najboljoj vjeri - kazao je u uvodu Tudor i dodao: 

-  Hajduk mora biti prvak i to je tako u ovome gradu. Kada nije, nitko nije zadovoljan. Znam dosta igrača, ali momčad ne poznajem do kraja. Ali vjerujem da ću vrlo brzo pohvatati konce. Mali je problem što su pripreme kratke, ali idem se uhvatiti posla. 

Oni koji imaju veće budžete pobjeđuju, ali na nama je da stvorimo vrijednost. Tražimo podršku, mislim da je situacija danas teža što se tiče atmosfere vezane oko kluba. Ovdje i da Jose Mourinho dođe, netko bi nešto prigovorio, nekome ne bi bilo po volji. 

U Hajduku je jako teško raditi, ali ne tražim alibije. Da ih tražim, ne bih ni dolazio. Nisam tu da dajem obećanja. Ne želim na taj način razgovarati - kazao je Tudor i potvrdio da Stipe Pletikosa ipak neće biti u njegovu stručnom stožeru.

Četrdesetjednogodišnji splitski nogometni stručnjak povest će momčad na zimske pripreme. Prvi službeni dvoboj novoimenovanog stratega Bijelih očekuje početkom veljače u prvenstvenom ogledu s Varaždinom.

- Ovo je povratak izvornim, hajdučkim vrijednostima. Igor je izdanak naše škole. Trener je koji je bio po Europi i ostvarivao značajne rezultate. Vjerujem da je dugoročno rješenej na klupi - rekao je tijekom predstavljanja predsjednik Hajduka Marin Brbić. 

Hajduk trenutačno drži drugu poziciju u HNL-u s 12 bodova zaostatka za vodećim Dinamom, a ove je sezone već raskinuo suradnju s dvojicom trenera.

Najprije je stradao Siniša Oreščanin, a prije nekoliko dana titulu bivšeg je dobio i Damir Burić.

POGLEDAJTE ČITAVU PRESICU OVDJE

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar arba_arba
arba_arba
14:50 23.12.2019.

Boksic je prije par godin sve reka, citat:“ kad san ja bija mlad dosa san u Hajduka jer je sve bilo bolje nego u Makarskoj, trening, prehrana, strucni stozer, maseri, fizio, medicinska . Danas da mi sin iz Zmaja ocece u Hajduka- neznan bili mu to savjetovao“

OI
Oidar
14:39 23.12.2019.

Ništa se neće prominiti, nakon prvog poraza ulica će mu sve po spisku izredati.

PR
prajdali100
16:11 23.12.2019.

Kakvi likovi !!!! Pa nije do trenera već do organizacije kluba,prodaje mladih perspektivnih igrača,razularene ulice.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije