Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Talentirani veznjak

Trebotić za Max: Nakon lokosa želim u Primeru, tamo su šmekeri

trebotic
11.08.2013.
u 08:24

– Stavimo li Dinamo u posebnu kategoriju, jer je u HNL-u bez konkurencije, borit ćemo se za ulazak u Europu s Hajdukom, Rijekom i Splitom

Dinko Trebotić spada u rijetku skupinu veznjaka u HNL-u. Lokomotivina asa odlikuje posebna kreativnost. Sam sebe ne voli opisivati, no Dinko je nogometaš koji bi u svim momčadima HNL-a sigurno bio pojačanje.

Dolazak u Lokomotivu pokazao se punim pogotkom. Danas je jedan od najvažnijih pokretača Ivkovićeve momčadi. Sve akcije u veznom redu kreću od Trebotića.

– Odlično sam se snašao. Prvi put u seniorskoj karijeri stalno dobivam priliku. Do sada je to bilo na refule. Nisam igrao tako redovito kao do sada – kaže Trebotić.

Ivkovićevi su treninzi odlični

Što je presudno u zajedništvu momčadi s trenerom? Spoj je očito dobitan jer su lokosi nakon četiri kola na čelu prvenstvene ljestvice.

– Samo smo nastavili gdje smo stali prošle godine kada smo bili drugi i igrali u finale Hrvatskoga kupa. Tada smo imali odličnu momčad. Kad su neki igrači otišli, mnogi su mislili da ćemo biti puno lošiji nego lani. Momčad se na kraju nije bitno promijenila jer su ostale neke unutarnje rezerve. Odlična smo družina u kojoj se svi savršeno slažu. Ozračje u svlačionici je sjajno. Sve su to većinom mladi igrači, uz nekolicinu iskusnih. Trener Ivković odlično nas je složio. Njegovi treninzi su jako dobri. Kod njega je svaki trening novo dokazivanje, morate dati sve od sebe. Sviđa mi se taj pošteni odnos. To je formula Lokomotivine konstante. Ivkovićeva trenerska filozofija mi odgovara. On voli da se igra nogomet i da momčad teži držanju lopte, iako smo posljednjih nekoliko utakmica igrali povučenije i prijetili iz protunapada. Takvom taktikom postigli smo četiri pobjede.

Koliko Lokomotiva može napraviti ove sezone?

– Stavimo li Dinamo u posebnu kategoriju, jer je u HNL-u bez konkurencije, borit ćemo se za ulazak u Europu s Hajdukom, Rijekom i Splitom. Mnogi su smatrali da ćemo se boriti za ostanak u ligi, a mi smo po kvaliteti spremni za vrh.

A sada slijedi Hajduk?

– Na tu utakmicu gledam kao i na sve ostale. Emocije ću ostaviti po strani iako sam dijete tog kluba. Bijeli mi izgledaju jako dobro. Igor Tudor dobro je složio momčad i treba mu dati šansu na dulje vrijeme. Hajduk je napravio korak naprijed.

Savjetuje me curin tata Munja!

Kako ste zadovoljni vlastitim napretkom?

– Najvažnije mi je da mi trener Ivković vjeruje. Ova sezona bit će bolja nego prošla. Sljedeća stepenica sigurno bi za mene bio neki bolji klub. Lokomotiva je sredina u kojoj se mladi igrači stvaraju. Najvažnije mi je da sada u Lokomotivi igram što bolje.

Koja bi vam liga bila krajnji san?

– Španjolska svakako, tamo su kreativci i šmekeri. Mislim da bi tamo bilo užitak igrati.

Prije dolaska u Lokomotivu, Trebotić je sezonu proveo u Rudešu, a jednu polusezonu i u NK Zagrebu. Kao rođeni Dalmatinac, odlično se snašao na kontinentu.

– Zagreb doživljavam kao svoj grad. Osjećam se kao doma od prvog dana kao i u Splitu. Kad god mogu, odem u Split iako nisam nostalgičan za Dalmacijom.

U Zagrebu se i zaljubio.

– Ha-ha-ha..., točno je. Zove se Tena, i kći je Mladena Munjakovića, bivšeg Dinamova nogometaša. Valjda je to neka povezanost na sportskoj razini s obzirom na to da je ona iz sportske obitelji, a i igrala je tenis. Imamo puno zajedničkih tema za razgovor.

A kako se Dinko ‘snalazi’ s potencijalnim puncem Mladenom Munjakovićem?

– Odlično, stalno razgovaramo o nogometu, daje mi dosta savjeta – zaključio je Dinko uz smiješak.

Priča je objavljena u sportskom tjedniku Max!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije