Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK Upitno je hoće li bijeli u Maksimiru imati potporu

Torcida se svađa hoće li navijati ili ne

spo_hajduk.jpg
import
05.09.2005.
u 17:38

SPLIT - Uopće nema dvojbi da će jug Maksimira u nedjelju biti dobro ispunjen. Torcida se priprema u velikom broju krenuti na derbi.
- Nakon osam godina ponovno u Zagreb idemo navijačkim vlakom. Kapacitet je 700 mjesta, a s obzirom na broj upita, očekujem da će sve biti popunjeno - izvijestio je Torcidin tajnik Toni Ljubić.

Procjene kazuju da bi se na jugu moglo naći oko tisuću i pol Hajdukovih navijača. Jer, osim splitskog navijačkog vlaka, u Zagreb kreću navijači iz svih krajeva Dalmacije, Slavonci tradicionalno dolaze u velikom broju, baš kao Istrani i Slovenci. Dakle, Hajduk će u Maksimiru pratiti velik broj njegovih pristaša. No, veliko je pitanje kakvu će imati potporu.
- Vođe su nam naredili da ne smijemo nositi transparente, zastave, bilo kakve navijačke rekvizite - kaže jedan od navijača.

Uostalom, na službenim internetskim stranicama Torcide i stoje tri glavne upute o "bilom vlaku". Polazak ujutro u 8, povratak nakon utakmice i glavna zapovijed - ne nosite nikakve transparente i niti zastave.

Baš oko potpore traju prepucavanja među navijačima Hajduka. Jedni smatraju da treba doći u Maksimir, odšutjeti utakmicu i na taj način pokazati kako današnje vodstvo Hajduka nema navijačku potporu. Drugi, pak, smatraju da u Zagreb ne treba ići ako se neće navijati. Ali, odmah ih ušutkavaju treći, koji kažu da navijanjem daju potporu Grgiću, Štimcu i Ćiri. Ima i onih koji se "plaše" što će se dogoditi pobijedi li Hajduk, pa će Štimac i Ćiro ispasti spasitelji Dalmacije. Neki idu tako daleko da priželjkuju poraz Hajduka, jer se nadaju da će nakon njega vodstvo kluba, zajedno s trenerom, odstupiti.

- Moramo navijati, ali najviše protiv uprave. Utakmica će biti na televiziji, pa će se čuti naš glas - razmišljanje je jednog internetskog navijača.
O nekakvim najavama sukoba ni riječi. To se i ne najavljuje javno nego se jednostavno dogodi. Dakle, Torcida još dvoji hoće li uopće navijati za svoju momčad, a sigurno je da transparenata neće biti. BBB pripremaju svoje uvredljive napise posvećene Niki Kranjčaru i Ćiri Blaževiću.

- Dinamo je preozbiljan klub da dopusti unošenje transparenata koji vrijeđaju. Jednom je pogriješio, ali tada je bila riječ o meni - kaže Igor Štimac.
Prisjetio se transparenta kada su BBB objavili broj mobitela njegove supruge i napisali "Suzana Štimac hot line".

Ćiro Blažević u Kupresu ne živcira se zbog najave obračuna BBB s njim i Nikom. Priprema svoju momčad, a o transparentu što ga navijači Dinama pripremaju rekao je samo dvije riječi.
- Nemam komentara.


Zatražen Hajdukov stečaj

KUPRES - Hajdukov predsjednik Branko Grgić izvijestio je da je splitski odvjetnik Tomislav Krka zatražio stečaj kluba. Naime, odvjetnik Krka podnio je zahtjev da Hajduk Ivici Mornaru za deset dana isplati milijun kuna duga. Kako je Hajduk već dugo u besparici, njegovi će čelnici biti prisiljeni pozajmiti milijun kuna kako ne bi došlo do stečaja Hajduka sudskom odlukom. (fj)


Blažević i Grgić oprostili Dragičeviću

KUPRES - Hajdukov predsjednik Branko Grgić i trener Miroslav Blažević odlučili su pomilovati Matu Dragičeviću, koji je u nedjelju zbog nediscipline iz Kupresa poslan u Split.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije